Αθλητισμός

Βόμβες για Παναθηναϊκό, πρωτάθλημα, το αποψινό ντέρμπι και το κύπελλο

Βόμβες για Παναθηναϊκό, πρωτάθλημα, το αποψινό ντέρμπι και το κύπελλο
Ατάκες που θα συζητηθουν! Τι αποκαλύπτει για τις οικονομικές εκκρεμότητες στον Παναθηναϊκό και τι για τα νέα δεδομένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

​Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη για το κλασικό αθηναϊκό ντέρμπι, ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, αλλά και για θέματα που αφορούν το ρεπορτάζ και την επικαιρότητα των δύο ομάδων, παραχώρησε ο Κώστας Καίσαρης.

Ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρθηκε στις αγωνιστικές συνθήκες του ντέρμπι, στη μάχη των πάγκων και των σέντερ φορ, στη συμμαχία Σαββίδη – Μελισσανίδη, στην ανακωχή Σαββίδη – Μαρινάκη, ενώ σχολίασε και το θέμα που προέκυψε στον Παναθηναϊκό με τον Στάθη Ταυλαρίδη.

Κύριε Καίσαρη, πώς περιμένετε αγωνιστικά το ντέρμπι;

“Καταρχήν το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι το πιο “ανώδυνο” ντέρμπι από αυτά που θα ακολουθήσουν. Αναφέρομαι στους ημιτελικούς τού Κυπέλλου και στα παιχνίδια των πλέι οφ. Δεν καίγονται τόσο πολύ για το συγκεκριμένο παιχνίδι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, δεν είναι ματς ζωής ή θανάτου. Αυτό ίσως βοηθήσει για να δούμε καλύτερο παιχνίδι. Με την έννοια ότι είναι σε καλή κατάσταση και οι δύο. Αλλά θεωρώ ότι πρωταγωνιστές θα είναι οι δύο προπονητές”.

Θέλετε να αναπτύξετε λίγο περισσότερο αυτή την άποψη;

“Η ΑΕΚ έχει αλλάξει πρόσωπο (βέβαια ενισχύθηκε κιόλας, πρωτίστως με τον Αραούχο αλλά και με τους Αϊντάρεβιτς και Βράνιες), κι εκείνος που γύρισε τον διακόπτη ήταν ο Χιμένεθ. Άλλαξε την ψυχολογία, την αυτοπεποίθηση των παικτών του, ξεκαθάρισε γρήγορα τι θέλει μέσα στο γήπεδο και σε σχέση με το πώς κατεβάζει την ομάδα του. Έχει ξεκάθαρες ιδέες, δεν μπερδεύεται, δεν ψάχενται, έχει και τον Αραούχο που τους ανέβασε επίπεδο. Η συμβολή του προπονητή είναι σημαντική στην ΑΕΚ.

Ακόμα πιο σημαντική είναι η συμβολή του Ουζουνίδη στον Παναθηναϊκό, που πήρε μία διαλυμέρνη ομάδα, ξεσκαρτάρισε το υλικό του, το τακτοποίησε και αφού δοκίμασε παίκτες έφτιαξε 11άδα, την παγίωσε και παίζει συνέχεια με αυτή. Έκανε μόνο μία μεταγραφή επιλογής του, τον Κουρμπέλη, με τον ΠΑΟ να αλλάζει και να έχει σοβαρό πρόσωπο. Υπάρχει το στοιχείο ότι ο Χιμένεθ τρέχει σερί αήττητων ματς, ενώ και ο Ουζουνίδης στα ντέρμπι δεν έχει ήττα. έχει ενδιαφέρον λοιπόν η μάχη των πάγκων και κατά δεύτερο λόγο η μάχη των σέντερ φορ”.

Μπεργκ – Αραούχο;

“Ναι, είναι οι καλύτεροι σέντερ φορ του πρωταθλήματος. Ο Αραούζο παίζει με μέτωπο, βγάζεις φάσεις, ντριπλάρει, σουτάρει, έχει όλο το πακέτο. Όπως και ο Μπεργκ, που δείχνει ότι τον βοηθάει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού και το γενικότερο ανέβασμα της ομάδας. Ο έας καθάρισε τον ΠΑΟΚ και ο άλλος τον Ολυμπιακό”.

Πώς σχολιάζετε όσα συμβαίνουν με τον Ταυλαρίδη τις τελευταίες ημέρες στον Παναθηναϊκό;

“Το θέμα του Ταυλαρίδη είναι κωμικό, να βλέπεις ότι μία ομάδα στο μέγεθος του Παναθηναϊκού κινδυνεύει να μην πάρει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα για 150 χιλ. ευρώ. Αν έχει φτάσει στο σημείο να μην έχει πάρει αυτά τα χρήματα, καλύτερα να το κλείσουν το μαγαζί. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ οι διακανονισμοί φτάνουν στους 50 για τον Παναθηναϊκό. Και μιλάμε για πρώην ποδοσφαιριστές που αρχίζουν από τον Σεϊταρίδη, τον Κατσουράνη και τον Καραγκούνη και φτάνουν μέχρι τον Μαμούτε. Κυκλοφορεί στην πιάτσα ότι δεν δίνουν δόσεις στον Μπούρμπο ύψους 6 χιλ. ευρώ. Πότε τις δίνουν και πότε όχι. Η οικονομική κατάσταση, δηλαδή, είναι σε οριακό σημείο. Αλλά και πάλι δεν μπορείς να πιστέψεις ότι υπάρχει θέμα με την άδεια της ομάδας για 150 χιλ. ευρώ. Όταν μάλιστα από μέρα σε μέρα περιμένουν να σκάσει το θέμα του Εσιέν”.

Ενδιαφέρον από την πλευρά της ΑΕΚ παρουσιάζει και το θέμα της συμμαχίας Μελισσανίδη – Σαββίδη και πώς έχει αυτή εξελιχθεί το τελευταίο διάστημα.

“Αυτή τη στιγμή είναι εμφανές ότι ότι ο Σαββίδης έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Το ξεκαθάρισε και ο ίδιος και το κάνει σαφές με κάθε αφορμή: Πρώτα είναι ο ΠΑΟΚ. Κι αυτή είναι και η αίσθηση που έχει δημιουργηθεί στην ποδοσφαιρική πιάτσα. Εκ των πραγμάτων όλοι οι άλλοι ακολουθούν. Ο Μελισσανίδης είναι με τον Γραμμένο γιατί δεν έχει άλλη επιλογή. Όπως αντίστοιχα το ίδιο μπορείς να εισπράξεις και από την πλευρά του Ολυμπιακού, από τη στιγμή που δεν υπάρχει οργανωμένη αντίπαλη παράταξη. Η επιλογή του Γραμμένου είναι για όλους τους άλλους μονόδρομος”.

Την προσέγγιση Σαββίδη – Μαρινάκη, που έχετε στηρίξει και εσείς με την αρθρογραφία σας, πώς την σχολιάζετε;

“Δεν μιλάμε για συμμαχία μεταξύ Μαρινάκη και Σαββίδη. Είναι μία ανακωχή αυτό που συμβαίνει, με την έννοια ότι και ο ίδιος ο Σαββίδης έχει ξεκαθαρίσει ότι την επόμενη μέρα που ο ΠΑΟΚ θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, δεν θα επιδιώξει ρεβανσισμό”.

Τα ντέρμπι Κυπέλλου που πλησιάζουν, πώς τα βλέπετε;

“Είναι νωρίς ακόμα για να μιλήσουμε για αυτά τα παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός δείχνει σε καλύτερη κατάσταση. μαζεμένος, οργανωμένος γενικότερα ως ομάδα. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να λύσει το πρόβλημα με τα παιχνίδια της Αθήνας. Χρειάζεται να παίρνει αποτελέσματα και στην Αθήνα, έχει και την απώλεια του Πρίγιοβιτς να διαχειριστεί, τη στιγμή που δεν υπάρχει αξιόπιστη εναλλαιτική λύση.

Η ΑΕΚ φαίνεται ότι έχει βρει τον τρόπο για να είναι δημιουργική, αλλά οφείλει να είναι και αξιόπιστη στην άμυνα. Κι αυτή θα πρέπει να προσέξει στο εκτός έδρας παιχνίδι, στο Φάληρο. Ο Ολυμπιακός είναι για 4η φορά φέτος σε μεταβατικό στάδιο. Αλλά προφανώς δεν μπορείς να τον ξεγράψεις. Δεν είναι εύκολο να αλλάξει πρόσωπο 100%. Αλλά θα τους κάνει καλό που θα ξεκουραστούν τώρα. Με τον Λεμονή θα γίνει μία επανεκκίνηση”.

Πηγή: sportdog.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments