Μedia

Στο στόχαστρο του ΕΣΡ το Survivor και το Star Academy

Στο στόχαστρο του ΕΣΡ το Survivor και το Star Academy
Οι υπηρεσίες του ΕΣΡ θα ανοίξουν φάκελο για να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετούνται κατηγορίες για παραβίαση βασικών αρχών, όπως η προσβολή της προσωπικότητας και των ανθρώπινων αξιών, η προστασία των ανηλίκων ή χαμηλή στάθμη προγράμματος.

Τόσο το Survivor του ΣΚΑΪ όσο και το “Star Academy” του Epsilon μπαίνουν στο στόχαστρο του ΕΣΡ, σύμφωνα με τη Realnews, καθώς υπήρξαν καταγγελόες στην Ολομέλεια για τα δύο προγράμματα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι υπηρεσίες του ΕΣΡ θα ανοίξουν φάκελο για να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετούνται κατηγορίες για παραβίαση βασικών αρχών, όπως η προσβολή της προσωπικότητας και των ανθρώπινων αξιών, η προστασία των ανηλίκων ή χαμηλή στάθμη προγράμματος.

Για την περίπτωση του Survivοr η καταγγελία έγινε από την 3η ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, η οποία με επιστολή της καταφέρεται εναντίον του προγράμματος, καταλογίζοντάς του ότι προάγει τον κοινωνικό δαρβινισμό και τον αποκλεισμό του αδύναμου ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το παιχνίδι διδάσκει ότι «κανείς εξευτελισμός, κανένα συναισθηματικό ξεγύμνωμα, κανένα κάρφωμα του διπλανού δεν είναι ντροπή προκειμένου να επιβιώσει κανείς».

Σύμφωνα με πηγές από το ΕΣΡ, θα εξεταστούν επίσης και ζητήματα καταλληλότητας και σήμανσης του ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΙ καθώς αποσπάσματά του μεταδίδονται αυτούσια και σε άλλες τηλεοπτικές ζώνες πλην την βραδινής, ενώ στο κοινό περιλαμβάνονται και παιδιά.

Για την περίπτωση του Star academy, αφορμή αποτέλεσε το περιστατικό στο οποίο ο Νίκος Καρβέλας που έχει το ρόλο κριτή, πέταξε την τσίχλα του σε διαγωνιζόμενη αλλά και οι προσωπικού ύφους ερωτήσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις.

Βάσει διαδικασίας, οι νομικές υπηρεσίες του ΕΣΡ θα ετοιμάσουν φάκελο για το Survivor και για το Star Αcademy, θα ελέγξουν αν νομικά στοιχειοθετείται παραβίαση αρχών, και αν ναι, το ΕΣΡ θα καλέσει σε απολογία το ΣΚΑΙ και το Epsilon.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments