Αθλητισμός

Η ΑΕΚ, ο παράδεισος του ποδοσφαιριστή…

Η ΑΕΚ, ο παράδεισος του ποδοσφαιριστή…
Η ΑΕΚ επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά τη μοναδικότητά της ως ομάδα με τη συγκλονιστική αντίδρασή της στον τραυματισμό του Βασίλη Λαμπρόπουλου.

​Η ΑΕΚ πέτυχε τη νίκη που ήθελε περισσότερο από όλες, πλην ντέρμπι, στο πρωτάθλημα όμως η αλήθεια είναι πως πρώτο θέμα του αγώνα ήταν κάτι πολύ δυσάρεστο που εξελίχθηκε σε μεγαλειώδες…

Μεγάλη η στεναχώρια του Λαμπρόπουλου και όλων μας για τον τραυματισμό σε μια τελείως ανύποπτη φάση και συγκλονιστικό το κλάμα του Βασίλη ενός από τα λίγα παιδιά που ήρθαν στην ΑΕΚ από την Β Εθνική και κατάφεραν με τον χρόνο και την δουλειά να γίνουν καλύτεροι παίκτες. Ακόμη όμως πιο συγκλονιστική ήταν η δημοσιοποίηση από την ΑΕΚ της απόφασης να ολοκληρωθεί άμεσα η ανανέωση συμβολαίου του άτυχου παίκτη πριν ακόμη γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες του τραυματισμού και πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να επιστρέψει γερός και έτοιμος να προσφέρει.

Αυτό που μπορούσε να κάνει η ΑΕΚ για να παρηγορήσει και να στηρίξει τον παίκτη της το έκανε πριν συμπληρωθεί ώρα από τον τραυματισμό του με τα αντανακλαστικά του Μελισσανίδη να λειτουργούν άμεσα κάνοντας αυτό που κάθε πραγματικός ΑΕΚτζής σκεφτόταν και περίμενε. Να θυμίσουμε ότι στην ΑΕΚ ολοκλήρωσε το συμβόλαιο του ο άτυχος Μπρέσεβιτς κάνοντας όλες τις απαραίτητες θεραπείες ώστε να είναι πάλι ένας υγιής άνθρωπος κι ας μην μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο στο επίπεδο που μπορούσε. Έμεινε ενάμιση χρόνο στην ΑΕΚ χωρίς να ακουμπήσει μπάλα. Μόνο για να γίνει καλά. 

Αυτά τα δύο γεγονότα είναι τα πιο δυνατά αλλά δεν είναι τα μοναδικά. Η ΑΕΚ είναι ο “παράδεισος” και ο καλύτερος προορισμός του ποδοσφαιριστή και αυτό είναι η μεγαλύτερη της επιτυχία. Γιατί ο παίκτης αυτό που χρειάζεται πάνω από όλα στους καιρούς που ζούμε είναι ασφάλεια. Και η ΑΕΚ του την δίνει. Όχι μόνο με τα αυτονόητα που τόσο έλειψαν όταν η ΑΕΚ διαλύονταν σιγά σιγά στα χέρια αυτών που, αν ήθελαν, αγόραζαν και 10 Ολυμπιακούς, με τις πληρωμές στην ώρα τους και όλες τις παροχές αλλά και με αυτές τις κινήσεις όπως με τον Μπρέσεβιτς και τώρα με τον Λαμπρόπουλο.

Βασίλη περαστικά και σιδερένιος. Θα είσαι ο νεός Κούτουλας, ο νέος Βάιος, ο νέος Κωστένογλου… Θα γράψεις την δική σου ιστορία στην ΑΕΚ όπως αυτά τα παιδιά που έμειναν πάντα στις καρδιές μας. Σε πολύ πιο δύσκολη εποχή.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ήταν ένα ειδικό παιχνίδι. Και μόνο που η ΑΕΚ έπαιξε με τρεις πίσω κάνει τον αγώνα ειδικών καταστάσεων οπότε ας περιμένουμε άλλα παιχνίδια για να κρίνουμε την ΑΕΚ τακτικά. Χθες ήταν ένα παιχνίδι που δεν μπορούσε να μην κερδηθεί και κερδίθηκε. Άρα ο προπονητής έκανε καλά την δουλειά του και αυτοί που έπαιξαν ήταν οι καλύτεροι. Έκαναν αυτό που έπρεπε για να νικήσουν εκεί που δε νίκησε ούτε ο Ολυμπιακός ούτε ο Παναθηναϊκός και χωρίς τόσο μεγάλο διακύβευμα όπως χθες. 

Έτσι πάει σε αυτά τα παιχνίδια. Από εκεί και πέρα σίγουρα το πρόσωπο ήταν ο Βινίσιους. Από την εποχή του… Γεωργάτου έχουμε να δούμε απο αριστερό μπακ σέντρα σαν κι αυτή που έκανε ο Βινίσιους στην ευκαιρία του Αϊντάρεβιτς και δεν θυμάμαι πλάγιο μπακ να σκοράρει με τον τρόπο που το έκανε ο Βραζιλιάνος, μπαίνοντας δηλαδή κάθετα και σουτάροντας τέρμα γωνία με το “κακό” του πόδι. Κι όλα αυτά σε ένα κρίσιμο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα.

Είναι ένα παιδί που το έχει. Να τον εκμεταλλευτεί και να τον κάνει καλύτερο πρέπει η ΑΕΚ και θα έχει με πολύ χαμηλό κόστος ένα αριστερό μπακ με παρόν και μέλλον αφού σπανίζουν τα προσόντα του στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Να τον κάνει καλύτερο όμως. Όπως δεν έχει κάνει ποτέ κανέναν από τους τερματοφύλακες της. Μια χαρά τα πήγε ο Μπάρκας χθες σε ότι χρειαζόταν αντανακλαστικά αλλά ένας τερματοφύλακας που έβγαινε και τους έτρωγε προοδευτικά στις εξόδους γίνεται… Ανέστης. Φτηνά την γλύτωσε η ομάδα χθες. Αλλά πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να ψαχτεί.

Την ομάδα ως συνήθως την πήραν πάνω τους ο Σιμόες που χωρίς τον Γιόχανσον δίπλα του έκανε ακόμη περισσότερη δουλειά, ο Μάνταλος και ο μέγας Αραούχο. Αυτός ο απίστευτος παίκτης που ακόμη και η απλή πάσα του είναι έργο τέχνης. Προχωράμε. Την Κυριακή Κέρκυρα και την Μεγάλη Πέμπτη ο… Θεός να μας συγχωρέσει. Και κάτι τελευταίο εκτός ΑΕΚ. Ο Πανιώνιος έχασε με πέναλτι που δεν ήταν στην Λεωφόρο. Ανεξάρτητα αν έπρεπε να δοθεί πέναλτι πιο πριν έχει δικαίωμα να διαμαρτύρεται και να ξεσηκώσει τον κόσμο. Όμως από την στιγμή που επιλέγει για να διαμαρτυρηθεί ορολογία κλάψας Ολυμπιακού, Σάββα και βόθρου αναφέροντας την λέξη εξυγίανση ειρωνικά τότε ένα έχω μόνο να πω. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ.

Zήτω η 7η Απριλίου 1999. ΑΕΚ μαζί σου και στην κόλαση!

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments