Αθλητισμός

Οι… άκρες που δεν είχε και τα δύσκολα που είναι μπροστά

Οι… άκρες που δεν είχε και τα δύσκολα που είναι μπροστά
Ο Άρης αποτυγχάνει, όπως όλα δείχνουν, να επιστρέψει στη Super League μετά τον υποβιβασμό του 2014, πληρώνοντας όχι τόσο τα δικά του λάθη, όσο το γεγονός ότι δεν είχε… άκρες. Τα δύσκολα είναι μπροστά.

​Σαν τώρα θυμάμαι τις δηλώσεις του Νίκου Αναστόπουλου στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Ο «μουστάκιας» σχεδόν έβαζε το χέρι του στη φωτιά ότι στο τέλος του μαραθωνίου της Football League, ο Άρης θα ήταν η μια από τις δύο ομάδες που θα έπαιρναν το εισιτήριο της ανόδου. Ο ίδιος, λόγω κακών αποτελεσμάτων και όχι μόνο, δεν βρίσκεται πλέον στην τεχνική ηγεσία, αλλά ακόμη και μετά την αλλαγή, οι «κίτρινοι», όπως όλα δείχνουν, αποτυγχάνουν να προλάβουν το τρένο της ανόδου. Οι γνωρίζοντες θεωρούν ότι ούτε με θαύμα μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, ειδικά μετά και τη γκέλα στις Σέρρες, που τον έφερε στο -8 από τη δεύτερη προνομιούχο θέση. 

Η μια άποψη, αλλά όχι αυτή που επικρατεί, είναι ότι ο Άρης έδωσε δικαιώματα κατά τη διάρκεια της περιόδου και «έβγαλε τα μάτια του» μόνος του, χάνοντας βαθμούς απέναντι σε αντιπάλους μικρότερης δυναμικής. Η άλλη άποψη, που κυριαρχεί, είναι ότι ο Άρης δεν είχε τις απαραίτητες… άκρες στα ανώτατα κλιμάκια της ΕΠΟ και της διαιτησίας και η διοίκησή του δεν θωράκισε όπως έπρεπε την ομάδα συγκριτικά με τους βασικούς αντιπάλους για την άνοδο. Και πιστεύω ότι οι Θεσσαλονικείς έχουν λιγότερα παράπονα για τις σε βάρος τους διαιτησίες και περισσότερα για την εύνοια που έτυχαν ο Απόλλων Σμύρνης και κυρίως η Λαμία. Και είναι αλήθεια ότι δεν μπορεί κανείς να τους αδικήσει, γιατί πολλά από τα σφυρίγματα ξεπερνούν τα «ανθρώπινα λάθη». 

Το θέμα είναι τι γίνεται από εδώ και στο εξής, αν δεν συμβεί κάποιο θαύμα φέτος. Συγκριτικά με την ΑΕΚ, που μέσα σε δύο περιόδους κατάφερε να επιστρέψει στα «μεγάλα σαλόνια», ο Άρης θα βρεθεί για τέταρτη περίοδο να παίζει στα… χωράφια των μικρότερων κατηγοριών. Δεν το λες και επιτυχία, το αντίθετο μάλιστα. Στην Γ’ Εθνική χρειάστηκε δύο σεζόν για να πάρει την άνοδο και στη Football League αποτυγχάνει στην πρώτη προσπάθεια και θα χρειαστεί δεύτερη. Όμως, του χρόνου τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα. Γιατί; Διότι εφόσον γίνει η περιβόητη αναδιάρθρωση της Super League, τη σεζόν 2017-18 θα ανεβαίνει απευθείας μόνο μια ομάδα και ο δεύτερος της βαθμολογίας θα δίνει μπαράζ. 

Και δημιουργείται το ερώτημα για το πως ο Άρης με τέτοια ιστορία, τόσο βαριά φανέλα και κόσμο που ακολουθεί την ομάδα, δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τους τελευταίους σκοπέλους και να βρίσκεται στον… αφρό. Είναι απορίας άξιο και πραγματικά κρίμα για έναν σύλλογο με το βεληνεκές του Άρη. Άλλωστε, δεν πάνε πολλά χρόνια από τον θρίαμβο επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, που επικαλέστηκε ο παλαίμαχος άσος του συλλόγου, Σέρχιο Κόκε, ο οποίος επιτέθηκε εκ νέου στον Θόδωρο Καρυπίδη, καλώντας τον να αποχωρήσει. Η ουσία είναι ότι με Καρυπίδη ή χωρίς, ο Άρης οφείλει να μάθει από τα λάθη του παρελθόντος, να επαναπροσδιορίσει την στάση του και να επιστρέψει εκεί που ανήκει.

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments