Αθλητισμός

Αποθέωση για Περπέρογλου, μεγάλες ατάκες για Μακλίν

Αποθέωση για Περπέρογλου, μεγάλες ατάκες για Μακλίν
Συνέντευξη για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και τις μεταγραφικές κινήσεις.

Την άποψη ότι ο ΜακΛιν είναι καλύτερος παίκτης από τον Κεμ Μπιρτς και πως μπορεί να δώσει λύσεις ακόμα κι ως "αντι-Πρίντεζης", εξέφρασε στο sportdog.gr ο Μιχάλης Λεάνης.

Ο γνωστός δημοσιογράφος τόνισε ακόμα ότι οι Ερυθρόλευκοι είναι πιο μπροστά από τον Παναθηναϊκό, μετά τις μεταγραφές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη διαφαινόμενη απόκτηση του Στράτου Περπέρογλου από τους Πράσινους.

Κύριε Λεάνη, ποια είναι η άποψή σας για τον ΜακΛιν και την προσθήκη του στο ρόστερ του Ολυμπιακού;

"Πρόκειται για παίκτη τον οποίο δεν μπορείς να το κρίνεις από την τελευταία του σεζόν, γιατί θα ήταν αδύνατο να ξεχωρίσει σε μια ομάδα που είχε απογοητευτική πορεία και παρέσυρε όπως είναι φυσικό και επόμενο όλους τους παίκτες της. Μπορεί να παίξει στις θέσεις 4 και 5 και έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία τόσο όταν έπαιζε στην Άλμπα Βερολίνου, όσο και στην πρώτη του σεζόν στην Αρμάνι. Πάντα για έναν παίκτη η σύγκριση γίνεται με εκείνον που ήρθε για να αντικαταστήσει. Σε σχέση με τον Μπιρτς, ο ΜακΛιν είναι καλύτερος. Έχει καλύτερα σωματικά προσόντα από τον Μπιρτς, είναι καλύτερος αμυντικά και συνεπέστερος στην αποδοσή του στο pick n roll, σε άμυνα και επίθεση. Έχει και σουτ, που δεν έχει ο Μπιρτς, αλλά και μεγάλη εμπειρία. Στα 29 του χρόνια έχει συμπληρώσει ήδη 4 σεζόν στην Ευρώπη, ξέρει το ευρωπαϊκό μπάσκετ, τους αγώνες επιπέδου, γνωρίζει τον ανταγωνισμό, του αντιπάλους, τη νοοτροπία, όλα".

Τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτόν;

"Έχει θέση στο γήπεδο, δεν είναι παίκτης που αναρωτιέσαι πού να τον βάλεις, έχει αγωνιστική συμπεριφορά που την έχει καταθέσει στο γήπεδο. Ενδεχομένως να λειτουργήσει ως μπακ απ του Πρίντεζη ή ακόμα και μαζί με τον Πρίντεζη, αν ο Σφαιρόπουλος θελήσει να παίξει με ένα κοντό αλλά αθλητικό σχήμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις τον βλέπω, αλλά μπορεί να τον δούμε και όταν ο Ολυμπιακός σετάρει ή όταν θέλει να παίξει σε ανοιχτό γήπεδο. Το σώμα του δεν είναι βαρύ, μπορεί να παίξει γρήγορο μπάσκετ. Δεν είναι Μιλουτίνοφ, που έχει βαρύ κορμί και δεν μπορείς να περιμένεις από εκείνον κάτι εξαιρετικό, όταν χρειάζεται ταχύτητα το παιχνίδι".

Πώς σχολιάζετε την περίπτωση του Ντένμον;

"Δεν έχω καλή εικόνα του συγκεκριμένου παίκτη, αλλά όποιον κι αν είχε αποκτήσει ο Παναθηναϊκός το ζήτημα είναι ότι ούτε ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που κέρδισε στους τελικούς της Α1, ούτε ο Ολυμπιακός εκείνος που έχασε. Ο Πασκουάλ "αναγκαστικά" έπαιξε μπάσκετ με παίκτες που δεν τους είχε επιλέξει εκείνος. Ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε να παίξει με παίκτες που είχαν σκάσει. Το θέμα είναι τι μπάσκετ θέλει να παίξει ο Παναθηναϊκός. Προφανώς θέλει ένα περισσότερο κοντρολαρισμένο από εκείνο που έπαιξε πέρσι, που ήταν στα όρια του άναρχου και το πλήρωσε αρκετές φορές. Προφανώς όμως αυτό το μπάσκετ μπορεί να παιχτεί με σημεία αναφοράς. Ποιοι παίκτες θα είναι σημεία αναφοράς; Από τη μία αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός πρέπει να διαμορφώσει την εικόνα του, είναι εμφανώς πίσω από τον Ολυμπιακό. Από την άλλη, αν είναι σίγουρος ότι στο μπάσκετ που έχει στο μυαλό του, μπορούν να ανταποκριθούν οι παίκτες που έχει. Ποιους παίκτες έχει όμως; Τον Σίγκλεντον τον έχει; Αν αποχωρήσει ο Σίγκλεντον, σε ποιον θα στηριχτεί ο Παναθηναϊκός; Προφανώς σε κάποια νέα μεταγραφή. Αυτός θα είναι ανάλογος του Σίγκλεντον, που θα μπορεί να κάνει τα πάντα εκτός από το να παίξει μέσα στο ζωγραφιστό, ή θα προτιμήσει παίκτη που θα συνδυάζει και τα δύο; Η ανανέωση του Γκιστ, για παράδειγμα, έγινε γιατί περιμένει βοήθειες από εκείνον, ή θέλει έναν παίκτη πρώτης γραμμής; Άλλο το ένα και άλλο το άλλο".

"Κλεισμένος" θεωρείται από τον Παναθηναϊκό και ο Στράτος Περπέρογλου, ποια είναι η άποψή σας;

"Πρώτα-πρώτα να πούμε ότι είναι ένα από τα καλύτερα παιδιά του ελληνικού μπάσκετ. Το ζήτημα του Περπέρογλου είναι καθαρά ψυχολογικό, του λείπει η αυτοπεποίθηση και η θέση που παίζει την έχει ανάγκη πολύ. Δεν γίνεται να έχει ξεχάσει το μπάσκετ που ξέρει, ήταν από τα βαριά χαρτιά της Μπαρτσελόνα και από τα ακριβότερα συμβόλαια. Αν αποφασίσει να έρθει, θα μπορέσει να κάνει restart στην καριέρα του. Μπορεί να ανταποκριθεί σε απαιτήσεις επιπέδου, έχω την αίσθηση ότι θα του κάνει καλό μια μεταγραφή, γιατί θα μπει ξανά σε διαδικασία ανταγωνισμού, κινήτρου, αλλαγής παραστάσεων, που θα του δώσει ώθηση σε θέματα αυτοπεποίθησης".

Τι άλλο περιμένετε από τους "αιώνιους";

"Οι δημοσιογράφοι είμαστε άνθρωποι που καταγράφουμε τα γεγονότα, αλλά δεν τα διαμορφώνουμε. Δεν είμαστε προπονητές. Δεν μπορώ να μιλήσω για περαιτέρω ενίσχυση κ.λπ. δηλαδή. Αυτό που θέλω είναι να δω περισσότερους Έλληνες παίκτες, ανταγωνιστικό μπάσκετ και μια ορθολογικότερη αντιμετώπιση των ελληνικών ομάδων απέναντι στη διοργάνωση της Ευρωλίγκας. Ας μην είναι, πλέον, το Final 4 αυτοσκοπός. Αν μπορούμε να βγάλουμε 2-3 ταλέντα και να πάμε ξανά στο Final 4 σε 2-3 χρόνια, ας δώσουμε το βάρος εκεί. Δεν είμαστε νηστικοί μπασκετικά, έχουμε κατακτήσει κάποια πράγματα. Δεν υπάρχει λόγος να έχουμε πρεμούρα, να είναι πετυχημένες οι ομάδες μόνο αν πάνε στο Final 4 ή μόνο αν φτάσουν στον τελικό κ.λπ. Θέλω να δούμε ανταγωνιστικό μπάσκετ, από ελληνικά χέρια. Κάθε φορά που υπήρχε μια μεγάλη επιτυχία σε συλλογικό επίπεδο, ήταν από ελληνικά χέρια".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments