Διεθνή

ΟΗΕ: Σκληρά μέτρα κατά της Βόρειας Κορέας από το Συμβούλιο Ασφαλείας

ΟΗΕ: Σκληρά μέτρα κατά της Βόρειας Κορέας από το Συμβούλιο Ασφαλείας
Τα μέτρα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την απαγόρευση εξαγωγών ύψους 1 δισ. ευρώ ως αντίποινα για τη συνέχεια ανάπτυξη του πυρηνικού και πυραυλικού προγράμματος από την Πιονγιάνγκ.

Τη λήψη νέων και πιο σκληρών μέτρων κατά της Βόρειας Κορέας αποφάσισε ομόφωνα το βράδυ του Σάββατου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθετώντας το ψήφισμα που είχαν συντάξει οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την απαγόρευση εξαγωγών ύψους 1 δισ. ευρώ ως αντίποινα για την επιμονή της Πιονγιάνγκ να συνεχίζει την ανάπτυξη του πυρηνικού και του πυραυλικού της προγράμματος.

Πρόκειται για την έβδομη ομάδα μέτρων που λαμβάνουν τα Ηνωμένα Έθνη κατά της Βόρειας Κορέας από το 2006 οπότε και το καθεστώς της Πιονγιάνγκ προχώρησε στην πρώτη του πυρηνική δοκιμή. Οι εξαγωγές πρώτων υλών αποτελεί μια από τις βασικές πηγές εσόδων της Βόρειας Κορέας με εκτιμήσεις να ανεβάζουν το ύψος τους σε συνολικά 3 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι αυτή τη φορά υπέρ της λήψης μέτρων τάχθηκε και η Κίνα μια χώρα που θεωρείται σύμμαχος της Βόρειας Κορέας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments