Διεθνή

Παρίσι: Παίρνει σήμερα το χρίσμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Παρίσι: Παίρνει σήμερα το χρίσμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αναμένεται σήμερα να δώσει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι.

Ο μοναδικός άλλος διεκδικητής, το Λος Άντζελες, θα αναλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028. Για να γιορτάσει το γεγονός, ότι σήμερα παίρνει τους αγώνες το Παρίσι σχεδιάζει ανοιχτή συναυλία και εκδηλώσεις κοντά στον Πύργο του Άιφελ. Αλλά και οι γαλλικές εταιρείες έχουν ιδιαίτερα εορταστική διάθεση, έχοντας το βλέμμα τους στα περίπου 6,6 δισ. ευρώ που αναμένεται να ξοδέψει η πόλη για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο.

«Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη», σημειώνει ο Martin Bouyges, διευθύνων σύμβουλος της Bouyges, δεύτερης μεγαλύτερης κατασκευαστικής στη χώρα και σπόνσορα της υποψηφιότητας του Παρισιού. «Οι αγώνες είναι μια ευκαιρία να αναβαθμιστούν οι υπάρχουσες υποδομές και να αναπτυχθούν καινούργιες».

Συνολικά 2,7 δισ. ευρώ θα επενδυθούν σε νέες εγκαταστάσεις, με τα περισσότερα χρήματα να προέρχονται από ιδιωτικές χορηγίες, τη ΔΟΕ και τις πωλήσεις εισιτηρίων. Μία μελέτη που έγινε για λογαριασμό της πόλης εκτιμά ότι οι Αγώνες θα αποφέρουν μέχρι 10,7 δισ. ευρώ και θα δημιουργήσουν 247.000 θέσεις εργασίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments