Διεθνή

Εμανουέλ Μακρόν: Προσκάλεσε τον Σάαντ Χαρίρι και την οικογένειά του να μεταβούν στην Γαλλία

Εμανουέλ Μακρόν: Προσκάλεσε τον Σάαντ Χαρίρι και την οικογένειά του να μεταβούν στην Γαλλία
"Αφού μίλησε με τον πρίγκιπα διάδοχο (της Σαουδικής Αραβίας) Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι, ο πρόεδρος (Μακρόν) προσκάλεσε τον Σαάντ Χαρίρι και την οικογένειά του στη Γαλλία" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προσκάλεσε επισήμως τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό του Λιβάνου Σάαντ Χαρίρι και την οικογένειά του να μεταβούν σε γαλλικό έδαφος, από τη Σαουδική Αραβία, όπου και βρίσκονται.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου βρίσκεται στο Ριάντ από τις 3 Νοεμβρίου και, από εκεί, με τηλεοπτικό του διάγγελμα, παραιτήθηκε από πρωθυπουργός, εξαπολύοντας επίθεση κατά του Ιράν και της σιιτικής ισλαμιστικής οργάνωσης του Λιβάνου, Χεζμπολάχ.

Ωστόσο, η μεν παραίτησή του δεν έγινε δεκτή από τον πρόεδρο του Λιβάνου Μισέλ Αούν, μέχρι αυτή να υποβληθεί αυτοπροσώπως και στο έδαφος της χώρας, η δε τύχη του κ. Χαρίρι, δηλαδή το εάν είναι φιλοξενούμενος με τη θέλησή του ή «κρατούμενος» της Σαουδικής Αραβίας παραμένει μυστήριο.

Ο ίδιος δήλωσε την Τρίτη ότι εντός των επόμενων δύο ημερών θα επιστρέψει στον Λίβανο, ωστόσο ο Μισέλ Αούν δήλωσε ότι θεωρεί πως ο Σάαντ Χαρίρι κρατείται από τη Σ. Αραβία. Το ίδιο είχε δηλώσει προ ημερών και ο γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments