Κερδίστε 3 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» | Pagenews.gr
Pagenews Team 15 Δεκεμβρίου 2017, 12:14

Λάβετε μέρος στον διαγωνισμό του pagenews.gr και κερδίστε τρεις διπλές προσκλήσεις για το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στις 18:00 για "Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ" στο Χυτήριο.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στείλετε e-mail στο info@pagenews.gr και θα μπείτε στην κλήρωση. Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου.

Το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ

«… Πόσο υπέροχο είναι που κανένας δεν χρειάζεται να περιμένει ούτε μία στιγμή πριν αρχίσει να βελτιώνει τον κόσμο…»

Αθώο, τρυφερό, αληθινό, αντιναζιστικό, λυρικό, ειλικρινές, μοναδικό, ιστορικό, γεμάτο ομορφιά εκείνο το ημερολόγιο που στα χέρια ενός κοριτσιού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο του ζόφου, έγινε σύμβολο αληθινής ελευθερίας. Η Άννα Φρανκ δε σταμάτησε ποτέ να μιλά στις καρδιές των εφήβων, του κόσμου όλου, να επικοινωνεί και να ονειρεύεται, ακόμα και όταν η ναζιστική θηριωδία έβαλε τέλος στη ζωή της.

Τη μοναδική σφραγίδα αυτού του υπέροχου κοριτσιού, όπως και καθενός παιδιού στην ανθρωπότητα, παρουσιάζει το θέατρο Χυτήριο, τη θεατρική περίοδο 2017-2018, σε μια συγκινητική απόδοση αλλά και τρυφερή σκηνοθετική προσέγγιση της Βάσιας Παναγοπούλου. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ηθοποιός προσεγγίζει το ειλικρινές, ποιητικό κείμενο της Άννας Φρανκ, μιας και είναι ένα από τα βιβλία που άλλαξαν και το δικό της κόσμο, όπως χιλιάδων νέων, δεκαετίες τώρα σε όλο το πλανήτη. Αυτή τη φορά και ως σκηνοθέτης, φωτίζει όχι μόνο την ψυχολογία της ηρωίδας και των πρωταγωνιστικών χαρακτήρων, αλλά και την ιστορική συγκυρία, αναπαριστά την εποχή, παρακινεί σε ομορφιά και αισιοδοξία και επιχειρεί αντιστοιχίες με το σήμερα, έχοντας πάντα σεβασμό στις κρυστάλλινες ευαισθησίες της ψυχολογίας των εφήβων, που όπως η Άννα Φρανκ έγραφε «Δεν σκέφτομαι όλη αυτή τη δυστυχία, αλλά την ομορφιά που ακόμα μένει».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

απόδοση: Βάσια Παναγοπούλου & Δημήτρης Μοθωναίος

σκηνοθεσία: Βάσια Παναγοπούλου

Παίζουν: Φανή Γέμτου, Γιάννης Μπουραζάνας, Δημήτρης Μάριζας, Τέτα Καμπουρέλη, Κατερίνα Καρατζοπούλου, Άρης Αντωνόπουλος, Μαρτίνα Δημοπούλου.

Στο ρόλο της Άννα Φρανκ η Κωνσταντίνα Δαούτη

Στο ρόλο του Όττο Φρανκ – φιλική συμμετοχή – ο Αλμπέρτο Εσκενάζη

TAGS: