Αθλητισμός

Δήλωση έκπληξη Γκαρσία για την επόμενη μεταγραφή του Ολυμπιακού

Δήλωση έκπληξη Γκαρσία για την επόμενη μεταγραφή του Ολυμπιακού
Την είδατε;

Την πρώτη του συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρσία, ο οποίος δεν δίστασε να τοποθετηθεί και για τα μεταγραφικά ζητήματα, μιλώντας στην κάμερα της NOVA:

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γκαρσία:

Για τις πρώτες εντυπώσεις από την Ελλάδα: «Δεν έχω προλάβει να δω κάτι. Δουλεύω έτσι κι αλλιώς πολλές ώρες με τους συνεργάτες μου. Είμαι στο ξενοδοχείο ακόμα. Όταν θα βρούμε σπίτι, ίσως υπάρχει περισσότερος χρόνος». 

Για το προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού: «Είναι τοπ κατηγορίας, εξαιρετικές εγκαταστάσεις, πολλοί εργαζόμενο, άψογα καταρτισμένοι, που μας βοηθούν πολύ και μας συμπεριφέρονται άψογα. Εχουμε στη διάθεσή μας όλα όσα χρειαζόμαστε». 

Για όσα του είπε ο Ερνέστο Βαλβέρδε: «Δεν άκουσα καμία αρνητική λέξη για τίποτα. Αυτό με έπεισε να έρθω και να αποδεχθώ τη συγκεκριμένη λέξη και όχι άλλες που είχα». 

Για το γεγονός ότι ήταν ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα και ήταν προπονητής στην ομάδα νέων. Τι μπορεί να πει για τη φιλοσοφία αυτής της ομάδας: «Είναι πολύ σημαντικό όλες οι ομάδες να παίζουν με τον ίδιο τρόπο, από τις πιο μικρές ως τη μεγάλη. Έτσι ώστε οι παίκτες όταν φτάνουν στην πρώτη ομάδα να είναι πανέτοιμοι για να ενσωματωθούν. Η Μπαρτρσελόνα είναι υπόδειγμα, όπως και ο Άγιαξ, για όσα συμβαίνουν στις ακαδημίες της. Γι’ αυτό η ομάδα έχει καταφέρει να βγάλει πολλά παιδιά από τις ακαδημίες». 

Για τους νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές και πως θα παρακολουθεί τις ακαδημίες του Ολυμπιακού: «Σίγουρα είναι σημαντικό να μπαίνουν στην πρώτη ομάδα νεαροί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι φορούν από μικροί την φανέλα της ομάδας, την έχουν στην καρδιά τους. Θα παρακολουθω τι συμβαίνει στην ακαδημία. Είχα την τύχη στο πρώτο παιχνίδι να δω έναν παίκτη από την ακαδημία. Χρειάζεται λίγος χρόνος». 

Τι θυμάται από τη συνεργασία του με Ριβάλντο και Ζιοβάνι, με τους οποίους ήταν συμπαίκτες στη Μπαρτσελόνα: «Είναι ποδοσφαιριστές πολύ υψηλού επιπέδου. Άλλαξαν οι καιροί και τότε δεν έπαιζαν τόσοι ξένοι στις ομάδες. Ο Αμπιντάλ, επίσης, μου έστειλε μήνυμα για να με καλωσορίσει στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό. Το γεγονός ότι αυτοί οι παίκτες έπαιξαν στον Ολυμπιακό δείχνει και το επίπεδο της ομάδας». 

Για το αν διατηρεί επαφή με πρώην συμπαίκτες του: «Με κάποιους ναι, με άλλους χάνεται η επαφή επειδή δεν ζουν στη χώρα, αλλά κάθε φορά που μιλάμε, έχουμε ωραίες στιγμές». 

Για το πώς είδε το έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού και το πώς έχει αξιολογήσει: «Πάντα χρειάζεται περισσότερος χρόνος. Φτάσαμε σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο πρέπει αμέσως να έχουμε αγωνιστικές υποχρεώσεις, δεν έχουμε κάνει προετοιμασία, και γι’ αυτό χρειάζεται χρόνος για να αξιολογηθεί το ρόστερ». 

Για τον αριθμό των παικτών που θα ήθελε να έχει ακόμα για τη συνέχεια της σεζόν: «Δεν μου αρέσουν τα μεγάλα ρόστερ, συνήθως κάποιοι φεύγουν και αυτό σημαίνει ότι θα έρθουν άλλοι. Διαφορετικά θα είναι δύσκολο να αποκτηθούν κάποιοι. Αυτή είναι η γενική ιδέα. Δεν είναι σίγουρο, αλλά θα το αξιολογήσουμε στην πορεία». 

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Είχα κάποιες αναφορές. Φέτος είναι πολύ ισοροπημένο, τρεις ή τέσσερις ομάδες στο ίδιο επίπεδο, δεν θα ερχόμουν αν ο Ολυμπιακός είχε πάρει μεγάλο προβάδισμα, όπως τις προηγούμενες χρονιές. Θα ήθελα να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο, να απολαμβάνουν το θέαμα οι οπαδοί, εξάλλου γι αυτούς παίζουμε, για τον κόσμο που έρχεται να μας δει. Στόχος είναι να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια από δω και πέρα. Ήρθα με στόχο να κάνω πάλι πρωταθλητή τον Ολυμπιακό». 

Για το σύστημα που θα επιλέξει: «Γενικά προτιμώ το 4-3-3,αλλά πάντα εξαρτάται από τους παίκτες που έχεις διαθέσιμους. Θα προσπαθήσουμε σε κάθε παιχνίδι να χρησιμοποιούμε το κατάλληλο σύστημα, αυτό που θα μας δίνει τη νίκη, αλλά θα προσφέρει και ωραίο θεάμα». 

Για το παιχνίδι με τη Λαμία: «Είναι περίπλοκος αντίπαλος, αμύνεται καλά, με μαν του μαν, ξέρω τον Πίτι που είναι Ισπανός, μπορεί να κάνει ζημιά στην αντεπίθεση, Να κάνουμε το παιχνιδι μας, να κάνουμε πολλές ευκαιρίες και να πάρουμε τη νίκη». 

Για όσα είπε στους παίκτες του: «Η φιλοσοφία μας είναι να είναι καλύτεροι κάθε μέρα, όχι μόνο ως ποδοσφαιριστές αλλά και ως άνθρωποι, Να εξελίσσονται σε όλα τα επίπεδα. Αν ο καθένας βελτιώνεται, γίνεται καλύτερο και το σύνολο». 

Για τους οπαδούς του Ολυμπιακού: «Τους είδα στο παιχνίδι του Κυπέλλου και τους ευχαρίστησα που ήρθαν σε μια εργάσιμη μέρα. Μακάρι να έχω μαζί τους την ίδια θερμή σχέση που είχα με τους οπαδούς των άλλων ομάδων στις οποίες έχω εργαστεί. Συνηθίζω μετά το τέλος των αγώνων να τους ευχαριστώ και να τους χειροκροτώ επειδή πλήρωσε ένα αντίτιμο για να έρθει να μας δει». 

Για τον Οφόε και για το ενδεχόμενο να αποκτηθεί εξάρι: «Ο σύλλογος γνωρίζει ήδη. Ο Οφόε αναρρώνει από τραυματισμό και θα δούμε στη συνέχεια θα δούμε σε ποια θέση μπορεί να μας βοηθήσει. Θα ήταν έλλειψη σεβασμού να αναφερθώ σε κάποια θέση καθώς διαθέτουμε εξαιρετικούς παίκτες σε όλες τις θέσεις». 

Για το όνειρό του με τον Ολυμπιακό: «Να κάνουμε ευτυχισμένο τον κόσμο. Το ποδόσφαιρο, ως μέρος της κοινωνίας, είναι ένα μέσο που μπορεί να δώσει χαρά. Γι΄αυτό θα προσπαθήσουμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments