ΑΝΕΛ: Έχουμε την πιο ξεκάθαρη θέση, «όχι» στο όνομα «Μακεδονία» | Pagenews.gr
Pagenews Team 24 Ιανουαρίου 2018, 18:01

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24,  η Μανταλένα Παπαδοπούλου σημείωσε ότι η επιχειρηματολογία των ΑΝΕΛ αναφορικά με το Σκοπιανό εδράζεται στο ότι «ο όρος "Μακεδονία" δεν είναι κενό γράμμα, δεν είναι μία λέξη χωρίς σημασία. Για τους Σκοπιανούς υποδηλώνει μία "ταυτότητα". 

Εμείς θεωρούμε ότι δεν υπάρχει "μακεδονικό έθνος". Το ίδιο είπε και ο Πρωθυπουργός, ότι δεν υπάρχει "μακεδονική εθνότητα"».

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ κάλεσε τη Ν.Δ. να απαντήσει αν αποδέχεται το όνομα «Μακεδονία» για τα Σκόπια. «Από τη Ν.Δ. κρύβονται και φοβούνται να πάρουν θέση γιατί είναι τριχοτομημένοι: Άλλα λέει η κ. Μπακογιάννη, άλλα λέει ο κ. Κουμουτσάκος, άλλα λέει ο κ. Βορίδης, ενώ ο κ. Μητσοτάκης τηρεί σιγή ιχθύος», συμπλήρωσε.

Καταλόγισε επίσης στο ΠΑΣΟΚ ότι «μετατόπισε τη θέση του μετά το συλλαλητήριο για ψηφοθηρικούς λόγους», τονίζοντας πως «πριν το συλλαλητήριο μίλαγε για "σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό", ενώ μετά το συλλαλητήριο μιλά για "σύνθετη ονομασία" σκέτο». Είπε επιπλέον ότι οι ΑΝΕΛ προσδοκούν μια λύση η «υπέρ των εθνικών μας συμφερόντων» και εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στους χειρισμούς του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

TAGS: