Γερμανία: Έκκληση στην ΕΕ για αυστηρότερη νομοθεσία στις κινεζικές εξαγορές | Pagenews.gr
Pagenews Team 28 Ιανουαρίου 2018, 08:29

Έκκληση στην ΕΕ για αυστηρότερη νομοθεσία στις κινεζικές εξαγορές κάνει η Γερμανία.

Ο Ματίας Μάχνιγκ, υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, τονίζει πως επείγει να υιοθετηθούν τα μέτρα που έχουν προταθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για να αστυνομεύονται οι αυξανόμενες επενδύσεις της Κίνας στην ΕΕ ως τα τέλη του τρέχοντος έτους.

"Είναι κεφαλαιώδες να αποκτήσουμε φέτος αυστηρότερη νομοθεσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντισταθούμε στις εξαγορές ή τις εκροές τεχνολογίας ή τεχνογνωσίας που φαντασιώνονται (οι κινεζικές επιχειρήσεις)", σημειώνει ο Μάχνιγκ στη συνέντευξη αυτή, αποσπάσματα της οποίας προδημοσιεύθηκαν το Σάββατο.

Η κυριακάτικη έκδοση της Βελτ επικαλείται μια μελέτη του Ινστιτούτου Οικονομικής Έρευνας της Κολωνίας η οποία καταδεικνύει πως ο όγκος των γνωστών κινεζικών επενδύσεων στη Γερμανία αυξήθηκε στα 12,1 δισεκατομμύρια ευρώ το 2017, από τα περίπου 11 δισ. ευρώ την αμέσως προηγούμενη χρονιά και τα μόλις 100 εκατ. ευρώ πριν από επτά χρόνια.

Οι ανησυχίες εντείνονται στην Ευρώπη για την εκρηκτική αύξηση των εξαγορών εταιρειών της Γηραιάς Ηπείρου από την Κίνα, καθώς Kινέζοι επενδυτές αποκτούν συχνά εμβληματικές επιχειρήσεις κατά τρόπο που εγείρει φόβους πως μπορεί να απειληθεί στο εγγύς μέλλον η θέση της ΕΕ ως μιας οικονομίας υψηλής αξίας.

"Με τις καινοτόμες εταιρείες της, η ΕΕ είναι ελκυστική για πολλούς σε όλο τον κόσμο", επισημαίνει ο Μάχνιγκ. "Οι εξαγορές γίνονται όλο και πιο συχνές, συχνά υπό όρους που διαστρεβλώνουν τον ανταγωνισμό στην αγορά", προσθέτει ο υφυπουργός Οικονομίας της Γερμανίας.

TAGS: