Πολιτισμός

Δήμητρα Παπίου: Το www.pagenews.gr στην επίσημη πρεμιέρα της στο El Covento del Arte (pics)

Δήμητρα Παπίου: Το www.pagenews.gr στην επίσημη πρεμιέρα της στο El Covento del Arte (pics)
Τη Δήμητρα Παπίου τη γνωρίσαμε για πρώτη φορά το 1980. Η φωνή της ξεχώρισε αμέσως κι άρχισε να κτίζει το όνομά της με τη μια συνεργασία καλύτερης της άλλης με την πολλά υποσχόμενη φωνή της.

Το www.pagenews.gr βρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα της Δήμητρας Παπίου στο El Covento del Arte.

Γράφει η Έπη Τρίμη

Το 1990 κυκλοφορεί τον πρώτο προσωπικό της δίσκο με τίτλο «Με σβησμένα φώτα» με τραγούδια που τη μουσική έγραψε ο Χάρης Καλούδης και τους στίχους ο Κώστας Βίρβος. Το ομότιτλο τραγούδι αποτέλεσε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία και μια διαχρονική επιτυχία της Δήμητρας Παπίου. Μετά από πολλές συνεχόμενες επιτυχίες και συνεργασίες έκανε μια παύση.

Το 2000 η Δήμητρα Παπίου επέστρεψε με νέο ύφος μουσικά πλέον, καθώς κάνει δυναμικό comeback με το τραγούδι του Σταμάτη Κραουνάκη "Αυτή η νύχτα μένει" για την ομώνυμη ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου και στρέφεται στο έντεχνο ρεπερτόριο. Η συνεργασία της αυτή με τον Κραουνάκη εγκαινιάζει μια νέα εποχή για τη Δήμητρα Παπίου.

Σήμερα ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας της έγραψε τραγούδια για το νέο της άλμπουμ με τίτλο "Παραβολές". Στις 29 Ιανουαρίου η Pagenews.gr παρευρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα της στο El Covento del Arte. Η φωνή της και η όμορφη παρουσία της μάγεψε τους παρευρισκομένους οι οποίοι και απόλαυσαν τις νέες της επιτυχίες. 

Στην πρεμιέρα όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες παρευρέθηκαν οι: Mάνος Ελευθερίου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Πέμυ Ζούνη, Γιάννης Ζουγανέλης, Δημήτρης Κουρούμπαλης (σκηνοθέτης της παράστασης).

Όλοι οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν με την ψυχή τους και βέβαια ο φιλόξενος χώρος του EL CONVENTO DEL ARTE ήταν ασφυκτικά γεμάτος. Κάθε Δευτέρα, για οκτώ συνολικά βράδια, θα παρουσιάζει στο EL CONVENTO DEL ARTE τη νέα της μουσική παράσταση η οποία αποτελεί ένα μελωδικό ταξίδι γυναικείων συναισθημάτων γεμάτο γοητεία.

Σε συνεργασία με την ομάδα SO 7 (Φρόσω Κορρού – Δημήτρης Κουρούμπαλης), η ερμηνεύτρια πρωταγωνιστεί σε ένα εικαστικό πολύπτυχο ρόλων και διαθέσεων και ενσωματώνει όλες τις γυναικείες προσωπικότητες σε μία. μέσω του τραγουδιού.

Το μουσικό μέρος της παράστασης αποτελεί ένα ψηφιδωτό φτιαγμένο από επιλεγμένα τραγούδια σημαντικών αλλά διαφορετικών μεταξύ τους συνθετών, όπως οι Μάνος, Χατζιδάκις, Σταμάτης Κραουνάκης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Βασίλης Τσιτσάνης, Σταύρος Ξαρχάκος, Paolo Conte, Γιάννης Σπάθας, Μίνως Μάτσας, Νίκος Αντύπας, Γιώργος Μουζάκης κ.α. Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα κατέχουν τα καινούργια τραγούδια που έγραψε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας για το νέο της άλμπουμ με τίτλο "Παραβολές".

Ταυτότητα παράστασης:Σκηνοθεσία : SO 7 (ΦΡΟΣΩ ΚΟΡΡΟΥ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΑΛΗΣ)Παίζουν οι μουσικοί:Χρίστος Θεοδώρου (πιάνο, επιμέλεια προγράμματος, ενορχήστρωση)Αντώνης Αρβανίτης (κόντρα μπάσο)Σταύρος Παργινός (τσέλο, μαντολίνο)Αλέξανδρος Ζουγανέλης (φλάουτο – σαξόφωνο)EL CONVENTO DEL ARTE Διεύθυνση: Βιργινίας Μπενάκη 7, Αθήνα 104 36.Τηλέφωνο: 21 0520 0602Ώρα έναρξης: 21:00

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments