Ελλάδα

Φωτιές στην Αττική: Πύρινη κόλαση σε Κινέτα και Πεντέλη – Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Φωτιές στην Αττική: Πύρινη κόλαση σε Κινέτα και Πεντέλη – Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα
Οι φωτιές σε Κινέτα, Πεντέλη και Κάλαμο έχουν γονατίσει κυριολεκτικά την Αθήνα - Όλες οι εξελίξεις στο pagenews.gr

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται ολόκληρη η Αττική, με τα δύο πύρινα μέτωπα, σε Κινέτα και Πεντέλη να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και να καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Σε ένα απόκοσμο σκηνικό που δυστυχώς έχει δημιουργηθεί σε όλο το λεκανοπέδιο, οι πυροσβέστες πραγματικά δίνουν μάχη για να ανατρέψουν το καταστροφικό έργο των πυρκαγιών και να σώσουν τα δάση, αλλά και τις περιουσίες των πολιτών.

Το μεγαλύτερο μέτωπο εντοπίζεται στην Κινέτα, με τη φωτιά να έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της. Πάνω από 30 σπίτια και επιχειρήσεις έχουν καεί ολοσχερώς με τους κατοίκους να έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στις παραλίες, προκειμένου να σωθούν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Οι άνεμοι είναι ισχυροί και οι αρχές περιμένουν να δουν την εξέλιξή τους, καθώς η φορά τους αλλάζει συνεχώς.

Τεράστια είναι η κινητοποίηση της πυροσβεστικής, που συνεχώς ενίσχυε τις δυνάμεις της. Στο σημείο βρίσκονταν τελικά 110 πυροσβέστες, 47 οχήματα και 50 άτομα πεζοπόρο.

Στο σημείο πετούσαν τέσσερα ελικόπτερα Ericsson, τρία καινούρια Canadair CL-415 και άλλο ένα CL-215.  Χαρακτηριστικό της κόλασης στην Κινέτα είναι το γεγονός πως πυκνοί καπνοί έχουν πνίξει την Αττική, αφού ο καπνός έχει καλύψει από τις περιοχές των νοτίων προαστίων μέχρι και τα βόρεια προάστια.

Τεράστιο πύρινο μέτωπο στην Πεντέλη

Σε πλήρη εξέλιξη μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην Καλλιτεχνούπολη, μεταξύ της Πεντέλης και του Νέου Βουτζά, Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και άλλα απειλούνται.

Στην περιοχή επιχειρούν, 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 20 εθελοντές, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου  Βαγγέλης Μπουρνούς δήλωσε ότι το μέτωπο  της φωτιάς εκτείνεται σε μήκος 3-4 χιλιόμετρων. Οπως είπε, η πυρκαγιά  ξέσπασε νωρίς το απόγευμα 1 χιλιόμετρο από τον οικισμό της Καλλιτεχνούπολης .

Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, άρχισε να εκκενώνεται η περιοχή του Νέου Βουτζά στο βόρειο κομμάτι του οικισμού.

Λίγο πριν τις επτά, η φωτιά πέρασε τη λεωφόρο Μαραθώνος και εισήλθε  στο Μάτι, όπου έκαψε αυτοκίνητα και μπήκε στις αυλές κάποιων σπιτιών.

Εκκενώνονται τα θερινά θέρετρα της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ζούμπερι και του Στρατού Ξηράς στον Αγιο Ανδρέα, όπως επίσης και οι παιδικές κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα. Η εκκένωση γίνεται για προληπτικούς λόγους, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή.

Την ίδια ώρα που μαίνονται αυτά τα δύο τεράστια μέτωπα, ξέσπασε πυρκαγιά και πάλι στον Κάλαμο και απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής και στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν πυρκαγιάς 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα. Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments