Τουρισμός

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ferien-Messe η Περιφέρεια Αττικής

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ferien-Messe η Περιφέρεια Αττικής
Στόχος είναι η εδραίωση της μητροπολιτικής Αττικής ως ξεχωριστού προορισμού, που προσφέρεται για πολλαπλές τουριστικές εμπειρίες.

Τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού της Αττικής παρουσιάζει η Περιφέρεια Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ferien-Messe, η οποία πραγματοποιείται στη Βιέννη από τις 12 έως τις 15 Ιανουαρίου. 

Στόχος είναι η εδραίωση της μητροπολιτικής Αττικής ως ξεχωριστού προορισμού, που προσφέρεται για πολλαπλές τουριστικές εμπειρίες.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιούνται συναντήσεις με tour operators και εξειδικευμένους δημοσιογράφους, καθώς και με το ευρύ κοινό της Αυστρίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αυστριακή αγορά παρουσιάζει η σύγχρονη πολιτιστική σκηνή της Αττικής, όπως, μεταξύ άλλων, η documenta 14, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Παράλληλα, δίνουν έμφαση στις εναλλακτικές δραστηριότητες των νησιωτικών προορισμών της Αττικής, του yachting και του sailing, κ.ά.

Στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχέδιου Δράσης για την Τουριστική Προβολή της Περιφέρειας Αττικής (2016-2020), η Περιφέρεια παρέχει αναλυτική ενημέρωση για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως τα περιηγητικά μονοπάτια των Κυθήρων και του Πόρου, την ποδηλασία στις Σπέτσες, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και στα παράλιά της, τις δραστηριότητες trekking, hiking και καταδύσεων στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, της ιππασίας στη Σαλαμίνα, της ορειβασίας στην Πάρνηθα, κ.ά.

Τέλος, σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, επισημαίνεται ότι η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Αττική είναι διαχρονικά ο δημοφιλέστερος προορισμός των Αυστριακών, ενώ και για το 2017, με βάση τις πρόσφατες εκτιμήσεις της στατιστικής υπηρεσίας της Αυστρίας και τα στοιχεία του ΕΟΤ Αυστρίας, εξακολουθεί να έχει σημαντική ανοδική τάση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments