Τεχνολογία

Mobile πλατφόρμες: Τέλος στο δίπολο iOS – Android στα επόμενα χρόνια

Mobile πλατφόρμες: Τέλος στο δίπολο iOS – Android στα επόμενα χρόνια
Ο ανταγωνισμός αναμένεται να μεταφερθεί σε επίπεδο ψηφιακών βοηθών.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών CCS Insight η μάχη μεταξύ Android και iOS μέσα σε μια δεκαετία δεν θα έχει πλέον μεγάλη σημασία. Αυτό όμως δεν θα γίνει επειδή θα έρθει κάποιο τρίτο όνομα, όπως για παράδειγμα η Cyanogen, που είχε εκφράσει την επιθυμία της να γίνει το τρίτο mobile OS.

Ο λόγος που η CCS θεωρεί πως η μάχη του smartphone OS δεν θα έχει σημασία, είναι ότι η αγορά αλλάζει τόσο γρήγορα που πλατφόρμες όπως Android, iOS, Cyanogen OS, δεν θα είναι πλέον βιώσιμες. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η σημερινή «μάχη» θα έχει μεταφερθεί σε επίπεδο ψηφιακών βοηθών τεχνητής νοημοσύνης.

Όπως αναφέρει, σε δέκα χρόνια από τώρα «μπορεί να μην μιλάμε για Android ή iOS, αλλά για Google Assistant και Siri, ή Alexa, Bixby και Cortana.

Αναφερόμενη στο δίπολο Android και iOS, η CCS θεωρεί πως ένας από τους λόγους που απουσιάζει μια δυνατή τρίτη επιλογή είναι ότι οι κατασκευαστές smartphones φοβούνται να ρισκάρουν με μια λιγότερο γνωστή πλατφόρμα για τις ναυαρχίδες τους. Η προτίμησή τους είναι να πάνε σε μια «safe third-party» επιλογή όπως το Android.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments