Οικονομία Άποψη

Morgan Stanley: Ανεβάζει τον πήχη για τις ελληνικές τράπεζες και τα καθαρά κέρδη

Morgan Stanley: Ανεβάζει τον πήχη για τις ελληνικές τράπεζες και τα καθαρά κέρδη
Morgan Stanley: Η Morgan Stanley ανεβάζει τον πήχη για τις ελληνικές τράπεζες και τις εκτιμήσεις του για τα καθαρά κέρδη των τραπεζών.

Η Morgan Stanley ανεβάζει τον πήχη για τις ελληνικές τράπεζες και τις εκτιμήσεις του για τα καθαρά κέρδη των τραπεζών. Ο οίκος αυξάνει τις εκτιμήσεις του για τα καθαρά κέρδη 2023 των τραπεζών κατά 5-10%, μετά την πρόβλεψη για αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ κατά 50 μονάδες βάσης έως τον Μάρτιο του 2023. Οι αναθεωρημένες τιμές-στόχοι υποδηλώνουν περιθώριο ανόδου 4-12% για τις μετοχές.

Οι στόχοι που έχουν θέσει, σημειώνει, υποδηλώνουν καθαρή αύξηση των χορηγήσεων κατά 10 δισ. ευρώ έως το 2024. Με βάση το βασικό σενάριο του οίκου, οι τράπεζες θα αυξήσουν τα δάνειά τους κατά 6-8 δισ. ευρώ, υποδηλώνοντας μέση ετήσια αύξηση 5-6%. 

Το θετικό σενάριο κάνει λόγο για μέση ετήσια αύξηση των χορηγήσεων κατά 7-9% (9-10 δισ. ευρώ). Η υπόθεση για χαμηλότερη αύξηση των χορηγήσεων μεταφράζεται σε πιο ισχνή μέση αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους έως το 2024 σε σχέση με το guidance των τραπεζών, αλλά ευθυγραμμίζεται με το βασικό σενάριο.

Morgan Stanley: Προβλέπει 7,9% ανάπτυξη το 2021 για την Ελλάδα

Πολύ ψηλά βάζει η Morgan Stanley τον πήχη για την Ελλάδα κάνοντας πρόβλεψη για 7.9% ανάπτυξη το 2021. Η ελληνική οικονομία θα πάρει ώθηση από το Ταμείο Ανάκαμψης αναφέρει η Morgan Stanley, προβλέποντας ισχυρή ανάπτυξη για το 2021.

Τι αναφέρει ο Οίκος

Όπως αναφέρει ο οίκος, κατά το α’ εξάμηνο του 2021 στην Ελλάδα σημειώθηκε μια έντονη ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας με τη στήριξη του τουριστικού προϊόντος, αλλά και του ανοίγματος της οικονομίας, μια τάση που συνεχίστηκε και ενισχύθηκε περαιτέρω κατά το γ’ τρίμηνο του έτους. Σε αυτό το πλαίσιο, η Morgan Stanley αναβαθμίζει τις προβλέψεις της για το ελληνικό ΑΕΠ στο 7,9% φέτος, ενώ περιορίζει τον πήχη της ανάπτυξης στο 2,7% για το 2022 και το 2023. Σημαντική αναμένεται να είναι και η συμβολή των επενδύσεων το επόμενο διάστημα, με ώθηση από τα κονδύλια του NGEU.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments