Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες; Η IAAF θέλει να ανεβάσει το άθλημα στις προτιμήσεις των Αμερικανών φιλάθλων

Ολυμπιακοί Αγώνες; Η IAAF θέλει να ανεβάσει το άθλημα στις προτιμήσεις των Αμερικανών φιλάθλων
Οι εθνικές ομάδες στίβου των ΗΠΑ πρωταγωνιστούν σε παγκόσμιο επίπεδο στο άθλημα, αλλά το ενδιαφέρον των Αμερικανών φιλάθλων παραμένει σχετικά χαμηλό.

Η IAAF σκοπεύει να συνδέσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 στο Λος Άντζελες με την ανάθεση του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2021, το οποίο θα διεξαχθεί στην πόλη Γιουτζίν του Όρεγκον, με στόχο να αυξήσει το ενδιαφέρον των φίλων του στίβου στις ΗΠΑ. Οι εθνικές ομάδες στίβου των ΗΠΑ πρωταγωνιστούν σε παγκόσμιο επίπεδο στο άθλημα, αλλά το ενδιαφέρον των Αμερικανών φιλάθλων παραμένει σχετικά χαμηλό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της IAAF, Ολιβιέ Ζερς, πραγματοποιεί επίσκεψη στο Όρεγκον, όπου εξετάζει το θέμα μαζί με τοπικούς αξιωματούχους. «Μας ενδιαφέρει να συνεργαστούμε με την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων για να μεγιστοποιήσουμε το ενδιαφέρον για το άθλημα σε τοπικό επίπεδο. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την Γιουτζίν και το Λος Άντζελες για να ανεβάσουμε το άθλημα παγκοσμίως» είπε ο Ζερς.

Πρόσθεσε ότι «μία από τις προκλήσεις της IAAF, ειδικά στην Αμερική, είναι να κάνει το άθλημα πιο ελκυστικό για τους φιλάθλους, ειδικά εκείνους που το ζουν με πάθος κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και στη συνέχεια το… ξεχνούν».

Τόνισε επίσης πως στην Πολιτεία του Όρεγκον υπάρχουν πάρα πολλοί φανατικοί φίλοι του κλασικού αθλητισμού και η αντιπροσωπεία της IAAF συνεργάζεται με τοπικούς διοργανωτές για να φιλοξενήσει μια διοργάνωση αυτού του μεγέθους. «Η πρόκληση είναι το μέγεθος. Είναι τεράστια διοργάνωση. Θα είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο το 2021 με 2.000 αθλητές και 200 χώρες, με τις ομοσπονδίες και τις αντιπροσωπείες τους και βέβαια χιλιάδες θεατές».

Αν και η Γιουτζίν θεωρείται ως πρωτεύουσα του στίβου στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο πληθυσμός των 157.000 κατοίκων είναι σχετικά μικρός. Γι’ αυτό θεωρείται ότι το Πόρτλαντ, η μεγαλύτερη πόλη του Όρεγκον, η οποία απέχει δύο ώρες από την Γιουτζίν, θα είναι το «κλειδί» για την επιτυχία της διοργάνωσης, η οποία αναμένεται να δώσει μια σημαντική οικονομική ώθηση στην περιοχή.

Όμως, είναι πολλά αυτά που πρέπει να επιτευχθούν στην πορεία. Οι διοργανωτές υποσχέθηκαν ότι θα αυξήσουν τη χωρητικότητα του σταδίου "Hayward Field" σε 30.000 θεατές, από τους 10.000 που είναι σήμερα, ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν και τα θέματα διαμονής και μεταφοράς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments