Οικονομία

“Ψίχουλα” για 250.000 συνταξιούχους: Η τρίτη κα… φαρμακερή περικοπή στις επικουρικές

“Ψίχουλα” για 250.000 συνταξιούχους: Η τρίτη κα… φαρμακερή περικοπή στις επικουρικές
Χθες τους έριξαν δακρυγόνα, σήμερα οι συντάξεις τους μειώνονται έως και 40%. Σοκ για 250.000 συνταξιούχους μπροστά στα ΑΤΜ και στα ταμεία των τραπεζών. Πού είναι η μεγαλύτερη "λυπητερή".

“Τσεκουρεμένες” έως και 40% είναι από σήμερα οι επικουρικές 250.000 συνταξιούχων, οι οποίοι έχουν μηνιαίο εισόδημα αθροιστικά πάνω από 1.300 ευρώ μικτά. Πρόκειται για την τρίτη και… “φαρμακερή” σφαγή, μετά την αυξημένη παρακράτηση της εισφοράς υπέρ ΕΟΠΠΥ, τη δραματική μείωση των μερισμάτων και την περικοπή των προσυνταξιοδοτικών παροχών των συνταξιούχων τραπεζικών.

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης οι συνταξιούχοι έρχονται αντιμέτωποι με ένα μεγάλο σοκ μπροστά στα ταμεία των τραπεζών και στα ΑΤΜ, βλέποντας στους λογαριασμούς τους… ψίχουλα. Η “λυπητερή” είναι μεγαλύτερη για τους συνταξιούχους τραπεζϋπαλλήλους, συνταξιούχους της Εμπορικής Τράπεζας (ΤΕΑΠΕΤΕ), οι οποίοι συνταξιοδοτούνται από το ΙΚΑ – και όχι μόνο –καθώς γι’ αυτούς η μείωση “αγγίζει” μέχρι και το 40%.

Μειώσεις επίσης είδαν:

-Πρατηριούχοι υγρών καυσίμων του ΟΑΕΕ (ΤΕΑΠΥΚ) έως 40%

-Συμβολαιογράφοι έως 25%

-Δικηγόροι (ΕΤΑΑ) έως 40%

-Τεχνικοί Τύπου (Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε.) 15%-18%

-Ναυτικοί έως 40%

Για την επόμενη πληρωμή του Νοεμβρίου παραπέμπεται ο επανυπολογισμός για τους αρτοποιούς του ΟΑΕΕ (ΤΕΑΑ), τους τεχνικούς Τύπου (ΕΤΑΠ – ΜΜΕ) και τους συνταξιούχους της πρώην Αστυνομίας Πόλεων (ΤΕΑΥΑΠ). Επίσης στις 2 Νοεμβρίου θα αρχίσουν οι αναδρομικές κρατήσεις στις παραπάνω επικουρικές συντάξεις και σε όλες εκείνες οι οποίες μειώθηκαν για πρώτη φορά τον περασμένο Αύγουστο και κατά τον τρέχοντα μήνα.

Εκκρεμεί από το υπουργείο Εργασίας η κατάθεση τροπολογίας για την επιβολή πλαφόν στις κρατήσεις αυτές, σύμφωνα με το οποίο:

-Θα ανέρχονται στο 10% των συνολικών ακαθάριστων αποδοχών από συντάξεις αν αυτές δεν ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ.

-Θα ανέρχονται στο 16% αν οι αποδοχές ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ.

-Δεν θα είναι κάτω από 50 ευρώ και πάνω από 100 ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments