Ελλάδα

Στο “μικροσκόπιο” των Αρχών τα αίτια της έκρηξης στα Everest-Νέα δεδομένα στο φως

Στο “μικροσκόπιο” των Αρχών τα αίτια της έκρηξης στα Everest-Νέα δεδομένα στο φως
Στο ταχυφαγείο λίγο πριν την έκρηξη, ήταν σε εξέλιξη εργασίες οξυγονοκόλλησης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για τα αίτια της φονικής έκρηξης, που σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Πέμπτης στο κατάστημα των Everest στην Πλατεία Βικτωρίας, στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα μία γυναίκα να χάσει τη ζωή της και πέντε άτομα να τραυματιστούν.

Οι εκτιμήσεις μέχρι αυτή την ώρα είναι συγκεχυμένες, με το σενάριο περί εργασιών φυσικού αερίου την ώρα της τραγωδίας να απομακρύνεται, καθώς πληροφορίες λένε ότι το κατάστημα δεν χρησιμοποιούσε φυσικό αέριο.

Νωρίτερα οι πληροφορίες έκαναν λόγο για έκρηξη φιαλών υγραερίου, ωστόσο οι υπεύθυνοι της επιχείρησης είπαν πως δεν χρησιμοποιούσαν φιάλες στην κουζίνα. 

Νεότερες πληροφορίες φέρνουν ανατροπή, καθώς έγινε γνωστό πως στο ταχυφαγείο λίγο πριν την έκρηξη, ήταν σε εξέλιξη εργασίες οξυγονοκόλλησης. Οι αρχές εξετάζουν τώρα, αν αυτή ήταν και η αιτία του θανάτου της άτυχης 42χρονης γυναίκας, μητέρας δύο παιδιών, η οποία εργαζόταν στο λογιστήριο, το οποίο βρισκόταν στο υπόγειο, δίπλα στην κουζίνα, από όπου προήλθε η έκρηξη.

Εξετάζεται λοιπόν αν η γυναίκα πέθανε λόγω ασφυξίας ή κάποιου χτυπήματος, καθώς το οστικό κύμα ήταν σφοδρό και “κομμάτιασε” το χώρο του υπογείου.

Στο μεταξύ, και οι πέντε τραυματίες, εκ των οποίων ορισμένοι νοσηλεύονται στο Γεννηματά και άλλοι στο 401 νοσοκομείο, είναι εκτός κινδύνου και οι δύο από αυτούς αναμένεται να πάρουν εξιτήριο. Όλοι φέρουν ελαφρά τραύματα, κατά κύριο λόγο θλάσεις και κακώσεις. Πληροφορίες ανέφεραν ότι ανάμεσα στους τραυματίες είναι τρεις πελάτες του καταστήματος. 

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που ακολούθησε την έκρηξη, από την οποία καταστράφηκε ολοσχερώς το υπόγειο, επιχείρησαν συνολικά 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα.

Η αστυνομία είχε αποκλείσει όλη την περιοχή, ενώ από την ισχυρή έκρηξη έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές σε διπλανά καταστήματα και σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή, καθώς και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Θλίψη για το θάνατο της 42χρονης μητέρας

Τη βαθιά οδύνη της εκφράζει η διαχειρίστρια εταιρεία του καταστήματος για την απώλεια της 42χρονης υπαλλήλου: «Το τραγικό θύμα, η Βασιλική Παραστατίδου, εργάζονταν δεκαπέντε χρόνια στην εταιρεία και θα μείνει για πάντα στη μνήμη όλων μας ως υπόδειγμα εργαζόμενου, συζύγου και μητέρας».

«Η διοίκηση της εταιρείας, όλο το προσωπικό και οι συνεργάτες είναι συγκλονισμένοι καθώς συμμερίζονται τον πόνο των οικείων της και δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στην οικογένειά της. Επίσης η εταιρεία δηλώνει ότι θα προσφέρει κάθε συμπαράσταση στους τραυματίες και εύχεται σε όλους πλήρη ανάρρωση το ταχύτερο δυνατόν» προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η διοίκηση της εταιρείας «θα συμβάλλει με κάθε τρόπο στην πλήρη διαλεύκανση των αιτίων του τραγικού αυτού γεγονότος».

Τη θλίψη και την αγανάκτησή της για το δυστύχημα εκφράζει η ΓΣΕΕ. Παράλληλα, ζητάει να δοθούν άμεσα απαντήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων και να διερευνηθεί το εάν και κατά πόσον είχαν προβλεφθεί και τηρούνταν τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Τα συλλυπητήριά του εκφράζει το ΚΚΕ: «Το γεγονός αυτό έρχεται να αναδείξει τις συνθήκες εργασίας και τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας που υπάρχουν στους χώρους δουλειάς. Έρχεται, επίσης, να δείξει πόσο επικίνδυνες είναι οι διατάξεις – προαπαιτούμενα που ψήφισε, μόλις χθες, η κυβέρνηση και οι οποίες, στο όνομα της αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας, καταργούν την αρχή της προφύλαξης και τους προληπτικούς ελέγχους μέτρων ασφαλείας (πυρασφάλεια κλπ.) και υγιεινής στις επιχειρήσεις, θεωρώντας τους εμπόδιο στην επιχειρηματική δράση κι αυξάνοντας τους κινδύνους για τους εργαζόμενους».

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκφράζουμε τη θλίψη μας για τον θανάσιμο τραυματισμό μιας εργαζόμενης γυναίκας και τον ελαφρύτερο τραυματισμό άλλων πέντε ανθρώπων, από έκρηξη σε κατάστημα εστίασης στην πλατεία Βικτωρίας. Στους τραυματίες που νοσηλεύονται ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Θα πρέπει, φυσικά, να εξιχνιαστούν και να προσδιοριστούν τα αίτια του ατυχήματος» δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments