Τεχνολογία

Intel: Εξαγοράζει την εταιρεία αυτόνομης οδήγησης MobilEye

Intel: Εξαγοράζει την εταιρεία αυτόνομης οδήγησης MobilEye
Το ύψος του τιμήματος 15.3 δισ. δολάρια.

Την εξαγορά της ισραηλινής εταιρείας συστημάτων αυτόνομης οδήγησης Mobileye έναντι 15,3 δισ. Δολαρίων, ανακοίνωσε χθες η Intel.

Η συμφωνία μπορεί να βάλει με αξιώσεις τον αμερικανικό γίγαντα των ημιαγωγών στον «πόλεμο» για την προμήθεια των συστημάτων αυτών στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Goldman Sachs έχει υπολογίσει ότι η αγορά των αυτόνομων συστημάτων οδήγησης θα μεγεθυνθεί από τα 3 δισ. δολάρια σήμερα, στα 96 δισεκατομμύρια το 2025 και στα 290 δισεκατομμύρια το 2035.

Mε την εξαγορά της Mobileye οι δυνατότητες αυξάνονται δραματικά, καθώς η Intel αποκτά ένα ευρύ «χαρτοφυλάκιο» τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης, που περιλαμβάνει κάμερες, αισθητήρες, δικτύωση, χαρτογράφηση, μηχανική μάθηση και λογισμικό.

Η έδρα της MobilEye θα παραμείνει στο Ισραήλ και στην ομάδα θα ενσωματωθούν στελέχη της Intel από το τμήμα Automated Driving Group με επικεφαλή τον τωρινό πρόεδρο της εταιρείας, Amnon Shashua.

Τα συστήματα που έχει αναπτύξει η MobilEye χρησιμοποιούνται ήδη από 27 κατασκευαστές αυτοκινήτων συμπεριλαμβανομένων των Audi, BMW, General Motors και Ford. Παλαιότερα η εταιρεία παρείχε τεχνογνωσία και στην Tesla, η συνεργασία όμως διακόπηκε απότομα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments