Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Τόσκας: Δεν θα βιαστώ για συμπεράσματα, δεν έχουμε ενδείξεις για άλλα τρομοδέματα
Τόσκας: Δεν θα βιαστώ για συμπεράσματα, δεν έχουμε ενδείξεις για άλλα τρομοδέματα | Pagenews.gr
Pagenews Team 17 Μαρτίου 2017, 06:26 17 Μαρτίου 2017, 6:26

«Δεν θα βιαστώ να βγάλω συμπέρασμα τη στιγμή που οι ειδικοί δεν έχουν βγάλει το δικό τους», δήλωσε αναφερόμενος στο τρομοδέμα που εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τόσκας αναφέρθηκε στα μηχανήματα ελέγχου από τα οποία πέρασε το τρομοδέμα χαρακτηρίζοντας τα ως «τα τελειότερα στην Ευρώπη». Ειδικότερα, ενημέρωσε ότι «ο κύριος έλεγχος γίνεται στο αεροδρόμιο πριν την φόρτωση του αεροπλάνου και εκεί έχουν επικεντρωθεί οι έλεγχοι οι δικοί μας», ενώ για το ζήτημα της ασφάλειας σημείωσε ότι είναι θέμα που δεν πρέπει να εξετάσει μόνο η δική μας χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Τόσκα, οι αναλύσεις που ήρθαν από τη Γερμανία, αλλά και τη Γαλλία δείχνουν ότι πρόκειται για πυρίτιδα μικρής ποσότητας που δεν είχε πυροδοτικό μηχανισμό, όπως τα βαρελότα. «Δεν πρόκειται για μεγάλο εκρηκτικό μηχανισμό», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σε ερώτηση αν έχουν σταλεί και άλλα τρομοδέματα, ο κ. Τόσκας απάντησε ότι «δεν υπάρχει καμία τέτοια ένδειξη» σημείωσε ωστόσο ότι «εμείς ερευνούμε όλες τις περιπτώσεις».

Όσον αφορά στην οργάνωση που κρύβεται πίσω και από αυτή την τρομοκρατική ενέργεια, ο κ. Τόσκας εξήγησε ότι «δεν έχει γίνει τελική ανάληψη ευθύνης» ενώ τόνισε ότι εκτίμησή τους είναι ότι πρόκειται για την ίδια οργάνωση που βρίσκεται πίσω από το τρομοδέμα στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Αναφερόμενος συγκεκριμένα στους «Πυρήνες της Φωτιάς» έκανε λόγο για «υπολλείματα οργάνωσης που θέλουν να δείξουν ότι δεν τελειώσαμε».

Ετικέτες: 


2017