Πολιτική

Βουλευτής πήρε 13η σύνταξη χωρίς να τη δικαιούται -Εξηγεί πού τη δώρισε

Βουλευτής πήρε 13η σύνταξη χωρίς να τη δικαιούται -Εξηγεί πού τη δώρισε
Ενα λάθος του συστήματος πίστωσε τον λογαριασμό του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα με 13η σύνταξη. Οταν το αντιλήφθηκε δώρισε τα 300 ευρώ στα ταμεία ανέργων και αλληλεγγύης της ΤτΕ

Ολα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής ανακάλυψε ότι έλαβε το εφάπαξ βοήθημα που διένειμε η κυβέρνηση σε όσους παίρνουν σύνταξη κάτω από 850 ευρώ. Το βοήθημα αυτό πιστώθηκε και στον λογαριασμό του Μ. Μπαλαούρα, ο οποίος έχει μεν συνταξιοδοτηθεί ως εργαζόμενος και με την σύνταξή του αυτή εμπίπτει στους χαμηλοσυνταξιούχους και δικαιούται το οφέλημα. 

Ωστόσο, λόγω της βουλευτικής αποζημίωσης που λαμβάνει πλέον, η σύνταξή του έχει ανασταλεί

Το βοήθημα ήταν 300 ευρώ και ο Μ. Μπαλαούρας παραδέχθηκε ότι πιστώθηκαν στο λογαριασμό του. Δήλωσε δε πως το ποσό αυτό αποφάσισε να το διαθέσει ισόποσα στο Ταμείο Αλληλεγγύης του Συλλόγου Συνταξιούχων της ΤτΕ και στο Απεργιακό Ταμείο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΤτΕ, όπου κατέθεσε 150 στο καθένα, ενημερώνοντας παράλληλα και με σχετική επιστολή του προς το Σύλλογο της Τραπέζης.

Πάντως με αφορμή το γεγονός αυτό, το λάθος του συστήματος μπορεί να σημαίνει ότι χιλιάδες άλλοι έχουν πάρει το έκτακτο βοήθημα της κυβέρνησης χωρίς να το δικαιούνται, επειδή έχει ανασταλεί η καταβολή του μεγαλύτερου μέρους της σύνταξής τους καθώς έχουν παράλληλες και υψηλά αμειβόμενες δραστηριότητες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments