Διεθνή

O Πενς μίλησε στον Ιρακινό πρωθυπουργό μετά το πυραυλικό χτύπημα στη Συρία

O Πενς μίλησε στον Ιρακινό πρωθυπουργό μετά το πυραυλικό χτύπημα στη Συρία
Συζήτησαν και την πορεία των πολεμικών επιχειρήσεων κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Για την υποστήριξη των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους διαβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς τον πρωθυπουργό του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ιρακινή κυβέρνηση.

Οι δύο άντρες συζήτησαν την κατάσταση στη Συρία, αλλά και την πορεία των πολεμικών επιχειρήσεων κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος τηλεφώνησε στον Ιρακινό πρωθυπουργό μετά το πολλαπλό πυραυλικό πλήγμα των ΗΠΑ, κατά αεροπορικής βάσης στη Συρία.

Ο Πενς “διαβεβαίωσε ότι η πολιτική των ΗΠΑ στην περιοχή παραμένει η ίδια, με ουσιαστική προτεραιότητα την ήττα του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, αλλά και την ευρύτερη περιοχή”, ανέφερε η Βαγδάτη.

Η σιιτική κυβέρνηση του Ιράκ προχώρησε στην έκδοση ανακοίνωσης χθες, αντιδρώντας στις εξελίξεις στη Συρία κι αναφέροντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει προκειμένου να κρατήσει ίσες ισορροπίες στη συμμαχία της με τις ΗΠΑ, αλλά και το σιιτικό Ιράν, το οποίο αποτελεί επίσης, στρατηγικό σύμμαχο του προέδρου Άσαντ.

Το Ιράκ καταδίκασε την επίθεση που έγινε στη Συρία με χημικά όπλα την προηγούμενη Τρίτη, χωρίς ωστόσο να κατονομάζει τον Άσαντ και ζήτησε τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας προκειμένου να εντοπιστούν οι ένοχοι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments