Κόσμος

Τουρκία: Συνέλαβαν 19 τζιχαντιστές – Ήταν ύποπτοι για επιθέσεις στο δημοψήφισμα

Τουρκία: Συνέλαβαν 19 τζιχαντιστές – Ήταν ύποπτοι για επιθέσεις στο δημοψήφισμα

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή πρόκειται για 10 Τούρκους και 9 Σύρους που συνελήφθησαν στη Σμύρνη, στο πλαίσιο μιας έρευνας για την αποτροπή των σχεδίων του ΙΚ.

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα 19 πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους και σχεδίαζαν επιθέσεις δολιοφθοράς προκειμένου να διαταράξουν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση, την Κυριακή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή πρόκειται για 10 Τούρκους και 9 Σύρους που συνελήφθησαν στη Σμύρνη, στο πλαίσιο μιας έρευνας για την αποτροπή των σχεδίων του ΙΚ.

Στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια όπου διέμεναν οι ύποπτοι βρέθηκαν πολλά έγγραφα που αφορούν το ΙΚ καθώς και στολές μάχης. Το πρακτορείο ανέφερε επίσης ότι οι συλληφθέντες βρίσκονταν σε επαφή με μέλη του ΙΚ στη Συρία.

Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Al-Naba οι τζιχαντιστές του ΙΚ κάλεσαν τους υποστηρικτές τους να εξαπολύσουν επιθέσεις σε εκλογικά κέντρα στην Τουρκία κατά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Τους τελευταίους μήνες στην Τουρκία έχουν σημειωθεί αλλεπάλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις που αποδίδονται από τις αρχές είτε στο ΙΚ είτε στους Κούρδους αντάρτες.

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.