Κόσμος

Ρωσία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για στρατολόγηση “τρομοκρατών”

Ρωσία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για στρατολόγηση “τρομοκρατών”

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Ένας εκ των δύο συλληφθέντων προέρχεται από το Ος στο Κιργιστάν, μια περιοχή απ' όπου προέρχεται μεγάλος αριθμός μαχητών της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ.

Δύο πρόσωπα που φέρονται να στρατολογούσαν «τρομοκράτες» με καταγωγή από την κεντρική Ασία συνελήφθησαν στην Αγία Πετρούπολη.

Αυτό έγινε γνωστό από τις δικαστικές αρχές της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ρωσίας, που συγκλονίστηκε στις αρχές Απριλίου από μια τρομοκρατική επίθεση στο μετρό, όπου έχασαν την ζωή τους 14 άνθρωποι.

Ο πρώτος άνδρας, ηλικίας 32 ετών, κατηγορείται ότι ήθελε να στρατολογήσει υποψηφίους του τζιχάντ για λογαριασμό της οργάνωσης Ισλαμικό Κρατος, ενώ ο δεύτερος, ηλικίας 39 ετών, κατηγορείται ότι στρατολογούσε μαχητές «για λογαριασμό τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία», σύμφωνα με τον δικαστήριο Oktiabrskiï της Αγίας Πετρούπολης.

Ένας εκ των δύο συλληφθέντων προέρχεται από το Ος στο Κιργιστάν, μια περιοχή απ’ όπου προέρχεται μεγάλος αριθμός μαχητών της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ.

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.