Διεθνή

Πυρά Γκάμπριελ για την επίσκεψη της Ιβάνκα Τραμπ στη Γερμανία

Πυρά Γκάμπριελ για την επίσκεψη της Ιβάνκα Τραμπ στη Γερμανία
Επέκρινε τη θέση που έχει στην ομάδα του Αμερικανού προέδρου.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έκανε λόγο για μία μορφή «νεποτισμού» αναφερόμενος στη θέση που έχει η Ιβάνκα Τραμπ στην ομάδα του Αμερικανού προέδρου.

«Για μένα υπάρχουν πράγματα που παραμένουν περίεργα, όπως για παράδειγμα η επίσκεψη της κόρης του στη Γερμανία που αντιμετωπίσθηκε ουσιαστικά σαν ένα κοσμικό γεγονός, ενώ το μίγμα της πολιτικής με την οικογένεια και τις επιχειρήσεις θυμίζει μάλλον νεποτισμό και στη χώρα μας θα ήταν αδιανόητο», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από τον όμιλο του γερμανικού περιφερειακού Τύπου Funke.

Ο Γκάμπριελ αναφερόταν στην άφιξη στο Βερολίνο στην αρχή αυτής της εβδομάδας της Ιβάνκα Τραμπ, η οποία είναι πλέον σύμβουλος του πατέρα της στον Λευκό Οίκο, για να συμμετάσχει σε μια συζήτηση για τη θέση των γυναικών στην οικονομία έπειτα από πρόσκληση της συντηρητικής καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

«Αυτό εξακολουθεί να με ανησυχεί, όταν μέλη της οικογένειας, τα οποία ουδέποτε έχουν εκλεγεί, καταφθάνουν ξαφνικά ως επίσημοι φιλοξενούμενοι του κράτους και αντιμετωπίζονται στην πράξη σαν να αποτελούσαν μέρος μιας βασιλικής οικογένειας», πρόσθεσε ο Γκάμπριελ, γνωστός για τις αιχμηρές τοποθετήσεις του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments