Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Ερντογάν
Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Ερντογάν | Pagenews.gr
Pagenews Team 5 Ιουνίου 2017, 19:40 5 Ιουνίου 2017, 19:40

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τους δύο ηγέτες να προσπαθούν να αποκαταστήσουν πλήρως τις διμερείς εμπορικές και οικονομικές τους σχέσεις.

Μεταξύ αυτών είναι το σχέδιο του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου.

«Συζητήθηκαν διάφορα θέματα για τη διμερή συνεργασία. (Οι δύο πρόεδροι) επισήμαναν ιδιαίτερα την επιτυχημένη δουλειά που γίνεται για την πλήρη αποκατάσταση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας Τουρκίας όπως επίσης και με την υλοποίηση του σχεδίου για τον αγωγό φυσικού αερίου Turskish Stream» τονίζεται.

Παράλληλα, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις κοινές προσπάθειες με στόχο τη διευθέτηση της συριακής κρίσης και τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας στην χώρα, επισημαίνει το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις κοινές προσπάθειες για να προωθήσουν τη διευθέτηση της κρίσης στη Συρία, περιλαμβανομένης της ταχύτερης εφαρμογής σε πρακτικό επίπεδο των συμφωνιών για τη δημιουργία ζωνών αποκλιμάκωσης στη Συρία».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησε επίσης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το θέμα της επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ του Κατάρ κι άλλων αραβικών κρατών.

Ετικέτες: 


2017