Αθλητισμός

Η Λίβερπουλ “πάτησε” την Άρσεναλ !

Η Λίβερπουλ “πάτησε” την Άρσεναλ !
Μπάλα… επιστημονικής φαντασίας έπαιξε η Λίβερπουλ με την Άρσεναλ! Με ωραίο ποδόσφαιρο και τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ, η ομάδα του Κλοπ ισοπέδωσε τους «κανονιέρηδες» (4-0) κι έδειξε ικανή για τίτλο.

ntttttt

Το 4-0 δεν αποτυπώνει την εικόνα του ματς. Είναι φτωχό σαν σκορ. Η Λίβερπουλ κατέβασε ταχύτητα μετά το τρίτο γκολ, αφού δεν ήθελε να χτυπήσει έναν αντίπαλο που ήταν πεσμένος στο καναβάτσο.

Για μία ώρα παιχνιδιού όμως, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έπαιξε σαν ομάδα που διεκδικεί πρωτάθλημα. Τι κι αν έλειπε ο Κοουτίνιο; Η τριάδα μπροστά (Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ) έκανε ότι ήθελε, φτιάχνοντας συνεχώς φάσεις με κάθε τρόπο.

Η αντίσταση των «κανονιέρηδων» κράτησε μόλις 17 λεπτά κι αφού νωρίτερα ο Τσεχ είχε αποσοβήσει σίγουρο γκολ στον Σαλάχ. Αυτή τη φορά η σέντρα του Εμρέ Τσαν ήταν τέλεια και ο Φιρμίνο αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής άνοιξε το σκορ με κεφαλιά (17’, 1-0).

Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Χέντερσον με νέο τετ-α-τετ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, όμως ήταν φανερό ότι το τελειωτικό χτύπημα ήταν πολύ κοντά.

Σε μία φάση που η μπάλα άλλαξε πόδια με κινηματογραφική ταχύτητα, ο Μανέ με τέλειο δεξί φαλτσαριστό σουτ έκανε το 2-0 (40’) και σήκωσε το «Άνφιλντ» στο πόδι με το ωραιότερο γκολ της ημέρας.

Η νωχελική αντίδραση της Άρσεναλ στην επανάληψη έλαβε τέλος, με το γκολ του Σαλάχ (57’), μόνο που το κόκκινο μονόπρακτο δεν είχε ολοκληρωθεί.

Ο Τσεχ έσωσε το 4-0 σε νέο κλασικό τετ-α-τετ του Μανέ, όμως λίγο αργότερα (78’) δεν μπορούσε να κάνει τίποτα σε εξ’ επαφής κεφαλιά του Στέρλινγκ, ο οποίος έβαλε κι αυτός το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ σε ένα ονειρικό απόγευμα για την Λίβερπουλ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments