Αθλητισμός

To who is who του Μαουρίσιο

To who is who του Μαουρίσιο
Από πού ξεκίνησε και πού έφτασε ο Βραζιλιάνος χαφ που έρχεται για τον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ ήρθε σε συμφωνία με τον Μαουρίσιο για την περαιτέρω ενίσχυση της μεσαίας γραμμής.

Μετά τον Ομάρ Ελ Καντουρί, ο Δικέφαλος προσθέτει στο έμψυχο δυναμικό του έναν παίκτη που εκτός από τις ανασταλτικές του ικανότητες έχει τη δυνατότητα να προωθεί το παιχνίδι και να δημιουργεί.

Οπότε, ο Βραζιλιάνος μέσος μπορεί να προσφέρει χρήσιμες λύσεις σε θέματα που οι Κυπελλούχοι Ελλάδας αντιμετώπιζαν εδώ και καιρό.

Η καριέρα του

Ο Μαουρίσιο Ζοσέ ντα Σιλβέιρα Τζούνιορ (το πλήρες όνομα του ποδοσφαιριστή) γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου του 1988 στο Σάο Ζοσέ της Βραζιλίας και τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα τα έκανε στις ακαδημίες της Κορίνθιανς.

Στην συνέχεια, την τριετία 2004-2007, αγωνίστηκε στην Φλουμινένσε με την οποία κατέγραψε 52 συμμετοχές και δυο γκολ. Η ομάδα του Ρίο Ντε Τζανέιρο αποτέλεσε και το εισιτήριό του για κάνει την έξοδο από τη γενέτειρά του προς την Ευρώπη, συνεχίζοντας την καριέρα του στην Αχμάτ Γκρόζνι.

Ο ρώσικος σύλλογος έβγαλε 600.000 χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία του για να τον αποκτήσει, αγωνιζόμενος εκεί για έξι ολόκληρα χρόνια. Το κοντέρ κατέγραψε 162 συμμετοχές και 29 τέρματα, χωρίς όμως να κατακτήσει κάποιο τίτλο.

Έπειτα, έφτασε και η στιγμή που έκανε το μεγαλύτερο βήμα της ποδοσφαιρικής του πορείας την σεζόν 2015. Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης του Αντρέ Βίλας Μπόας δαπάνησε πέντε εκατομμύρια ευρώ για χάρη του, παρά το γεγονός πως ο Πορτογάλος τεχνικός τον είχε στις δεύτερες επιλογές του.

Ο στόχος για την κορυφή του πρωταθλήματος δεν επετεύχθη, όμως η κατάκτηση του Κυπέλλου με 4-1 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τελικό αποτέλεσε και τον πρώτο του τίτλο.

Την περσινή χρονιά. με την έλευση του Μιρτσέα Λουτσέσκου. πήρε παραπάνω συμμετοχές, κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ρωσίας ξανά εναντίον της ΤΣΣΚΑ και μάλιστα ο Μαουρίσιο πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης. Όσον αφορά στο πρωτάθλημα τερμάτισε στην τρίτη θέση και στην Ευρώπη έφτασε μέχρι τους «32» του Europa League. Συνολικά με τη φανέλα των «μπλε» αγωνίστηκε σε 42 παιχνίδια και «πλήγωσε» τέσσερις φορές τα αντίπαλα δίχτυα.

Φέτος, η Ζενίτ έφερε στην θέση του προπονητή τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, με τον Ιταλό τεχνικό να μην έχει στα πλάνα του τον Μαουρίσιο. Έτσι, ο Βραζιλιάνος μέσος ήταν υποχρεωμένος να βρει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του, ο οποίος θα έχει ασπρόμαυρο χρώμα και άρωμα Ελλάδας, μετά από τα παγωμένα γήπεδα της Ρωσίας.

 

Πηγή: inpaok.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments