Πολιτική

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για την “Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017-2019”

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για την “Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017-2019”
Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Μουσείου Μπενάκη όπου παραθέτει ομιλία για την "Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017-2019". Παρακολουθήστε live.

Ο Αλέξης Τσίπρας παρέθεσε ομιλία σήμερα το απόγευμα στο Μουσείο Μπενάκη.

Ο Πρωθυπουργός μίλησε στην εκδήλωση του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στο Μουσείο Μπενάκη, όπου θα παρουσιαστεί η «Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017-2019».

Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η διοικητική μεταρρύθμιση «θα βάλει τα θεμέλια για το κράτος της προσφοράς και της πραγματικής υπηρεσίας στον πολίτη, το κράτος που δεν θα έχει καμία σχέση με ότι βιώσαμε ως σήμερα και με ότι γνωρίζουμε ώς σήμερα».

Τόνισε επίσης ότι η εθνική στρατηγική για τη διοικητική μεταρρύθμιση περιλαμβάνεται στον συνολικό σχεδιασμό για την μεταμνημονιακή Ελλάδα, συμπληρώνοντας ότι απώτερος στόχος αυτού του σχεδιασμού είναι μια Ελλάδα με πλήρως ανακτημένη την εθνική της κυριαρχία.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ένα ανεξάρτητο, αποκομματικοποιημένο, αξιοκρατικό και αποτελεσματικό Δημόσιο, με τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση, το οποίο θα στηρίζεται σε δύο πυλώνες: στη διοικητική ανασυγκρότηση και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Όπως τόνισε, τους προσεχείς μήνες η Ελλάδα θα καταστεί μια από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως που η διαδικασία αδειοδότησης επιχειρήσεων θα είναι πλήρως ψηφιοποιημένη.

Επίσης, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι από τα μέσα του 2018 θα προκηρυχτούν γραπτές εξετάσεις του ΑΣΕΠ για την προσέλκυση νέων επιστημόνων στον Δημόσιο Τομέα. Τόνισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά τη θεσμοθέτηση πρόσθετων κινήτρων για τον επαναπατρισμό νέων επιστημόνων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments