Αθλητισμός
pagenews.gr / Αθλητισμός / Πρώτος στη λίστα ο Λύμπε για την θέση του Μαϊστόροβιτς
Πρώτος στη λίστα ο Λύμπε για την θέση του Μαϊστόροβιτς | Pagenews.gr
Pagenews Team 3 Σεπτεμβρίου 2017, 13:40 3 Σεπτεμβρίου 2017, 13:40

Παρελθόν θα αποτελέσει εντός των επόμενων ημερών ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς όπως ήδη αποκαλύφθηκε από Σουηδικά ΜΜΕ και δεν διαψεύστηκε από την ΑΕΚ. Και όπως φαίνεται η θέση δεν θα μείνει για πολύ καιρό κενή αφού ήδη ο Δημήτρης Μελισσανίδης που θα αποφασίσει έχει φτιάξει μια λίστα με υποψήφιους αντικαταστάτες. Σύμφωνα με πληροφορίες πρώτος στη λίστα αυτή είναι ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Ο πρώην άσος της ΑΕΚ ήταν ο πρώτος τεχνικός διευθυντής της εποχής Μελισσανίδη και ο πρώτος που αποχώρησε μετά από ένα μόλις χρόνο το καλοκαίρι του 2014 λόγω διαφωνιών στον τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Πάντα όμως έμεινε ένας άνθρωπος που έχει την εμπιστοσύνη του ηγέτη της ΑΕΚ όπως φάνηκε και πέρυσι το καλοκαίρι όταν τον εμπιστεύτηκε μετά την απόλυση του Μιλοβάνοβιτς για να φέρει σέντερ φορ και ως μάνατζερ ο Λύμπε πρότεινε και τελικά έφερε στην ΑΕΚ τον Ούγκο Αλμέιδα. Πλέον είναι πιθανότατο το να γυρίσει και επίσημα στην ΑΕΚ ο πολύ δημοφιλής στους οπαδούς Νίκος Λυμπερόπουλος ως τεχνικός διευθυντής χωρίς όμως ακόμη να υπάρχει κάτι δεδομένο.

Οι λόγοι που αποχωρεί ο Μαϊστόροβιτς δεν έχουν τόσο να κάνουν με θέματα του αγωνιστικού σχεδιασμού. Ο Μελισσανιδης είναι πολύ ικανοποιημένος από τις μεταγραφές και από την ποιότητα σε σχεση με το κόστος της ομάδας που φτιάχτηκε και θεωρεί πως το φετινό ήταν μάλλον το καλύτερο μεταγραφικό καλοκαίρι της ΑΕΚ από τότε που την ανέλαβε. Γνωρίζει επίσης καλύτερα πως δεν ήταν βασικά ο Μαϊστόροβιτς το "κλειδί" της επιτυχίας των μεταγραφων παρότι τον θεωρει πολύ πιο σοβαρό από τον προκάτοχο του. Ο Μελισσανίδης από πέρυσι το καλοκαίρι έχει φτιάξει μια δική του ομάδα που δουλεύει 24/7 για την ΑΕΚ και χειρίζεται αυτά τα θέματα μαζι με τα στελέχη της ΑΕΚ και είναι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. Η συνταγή αυτή δεν θα αλλάξει κι αν τελικά συμφωνηθεί η επιστροφή του Νίκου Λυμπερόπουλου θα δουλεύει το κομμάτι των μεταγραφών μαζί με το τιμ Μελισσανίδη. 

Εκεί που περιμένει πολλά πράγματα από τον Λύμπε, που δεν πήρε από τον Μαίστόροβιτς, ο ηγέτης της ΑΕΚ είναι στην διαχειριση της καθημερινοτητας. Στο να μεταφέρει στον προπονητή, στους παίκτες και σε όλους όσους κιναύνται γύρω από την ομάδα το πνεύμα "Μελισσανίδη".  Οι μέρες που έζησε ο Τίγρης κοντά στην ομάδα πριν τον αγώνα του Βελγίου και την ρεβάνς με την Μπριζ έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στις αποφάσεις και στις εξελίξεις των επομενων ημερών. 

Ο Λύμπε γνωρίζει πολύ καλά τον Χιμένεθ από την κοινή θητεία τους στην ΑΕΚ και μάλιστα ο Ισπανός ήταν ο προπονητής με τον οποίο ο μεγάλος ποδοσφαιριστής Νίκος Λυμπερόπουλος κέρδισε τον μοναδικό τίτλο της καριέρας του το κύπελλο του 2011. Το να δοθεί λοιπόν μια δεύτερη ευκαιρία στον Λυμπερόπουλο είναι πλέον πολύ πιθανό. Μάλιστα οι αρμοδιότητες αυτή την φορά πιθανότατα θα είναι αυξημένες αφού ουσιαστικά εδώ και καιρό έχει περιοριστεί ο ρόλος Μπάγεβιτς.

Πηγή: aek365.com

Ετικέτες: 


2017