Οικονομία

Eurobank: Η Ελλάδα χρειάζεται 80 δισεκατομμύρια σε επενδύσεις για να επιστρέψει στα επίπεδα του 2010

Eurobank: Η Ελλάδα χρειάζεται 80 δισεκατομμύρια σε επενδύσεις για να επιστρέψει στα επίπεδα του 2010
Εκτίμηση Eurobank: Τουλάχιστον 80 δισεκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις απαιτούνται για να επιστρέψει η Ελλάδα στα επίπεδα του 2010.

Η Ελλάδα χρειάζεται γύρω στα 80 δισ. ευρώ καθαρών επενδύσεων «μόνο και μόνο για να επιστρέψει στα επίπεδα του 2010», σημειώνει η Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης και Έρευνας Διεθνών Κεφαλαιαγορών της Eurobank, σε μελέτη με τίτλο: «Από έναν φαύλο σε έναν ενάρετο κύκλο; 

Μετατρέποντας την Ελλάδα σε έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό: ευκαιρίες και προκλήσεις», που φιλοξενεί το τρίτο τεύχος της Επιθεώρησης Οικονομία & Αγορές.

Η τράπεζα υπογραμμίζει ότι «το επενδυτικό έλλειμμα μπορεί να καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό κυρίως με μεγάλης κλίμακας εισροές επενδύσεων και κεφαλαίων από το εξωτερικό» και παρουσιάζει 15 σημαντικούς παράγοντες που καθιστούν την Ελλάδα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, αλλά και τα εμπόδια που θα πρέπει να ξεπεράσει η χώρα για να καταφέρει «να γυρίσει οριστικά σελίδα και να μεταβεί, από έναν φαύλο σε έναν ενάρετο κύκλο ανάπτυξης, απασχόλησης και ευημερίας».

Συγγραφείς της μελέτης είναι οι κ.κ. Νικόλαος Καραμούζης, Πρόεδρος της Eurobank και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Δρ. Πλάτων Μονοκρούσος, Group Chief Economist της Eurobank και Δρ. Τάσος Αναστασάτος, Αναπληρωτής Group Chief Economist της Eurobank.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments