Ελλάδα

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Τα 15 άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία (pics)

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Τα 15 άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία (pics)
Δεκαπέντε περίπου άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος απελευθερώθηκε μετά από έξι μήνες ομηρίας.

Στην υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη εμπλέκονται μεταξύ άλλων ένας ποινικός που έχει κατηγορηθεί για βομβιστικές επιθέσεις, ένα ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου, δύο καταστηματάρχες στο Ρέθυμνο, ένας 23χρονος κατηγορούμενος για πυροβολισμούς σε βάρος μίας γυναίκας, ένας ιδιοκτήτης γεωργικής μονάδας κοντά στα Σφακιά, ένας ιδιοκτήτης μάντρας αυτοκινήτων.

Παράλληλα, η ΕΛΑΣ ερευνά και τον ρόλο ατόμου, κρητικής καταγωγής, που είχε εμπλοκή στην απαγωγή του εφοπλιστή κ. Περικλή Παναγόπουλου, το 2009 στην Αθήνα, όπως αποκαλύπτει του “Βήματος”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» η ΕΛΑΣ είχε επιχειρήσει εισβολή στις 4 Αυγούστου σε κατοικία ορεινού χωριού έξω από τα Σφακιά όπου υπήρχαν ενδείξεις ότι εκεί κρατείτο ο κ. Λεμπιδάκης. Χωρίς όμως αποτέλεσμα. Προκειμένου να μην γίνει αντιληπτή η συγκεκριμένη αστυνομική επιχείρηση από τους απαγωγείς, ερευνήθηκε άλλη γειτονική κατοικία με επίκληση έρευνας για λαθρομετανάστες και με παρουσία δικαστικού λειτουργού. Ο ιδιοκτήτης αυτής της κατοικίας είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες.

Επί σειρά ημερών η ΕΛ.ΑΣ είχε εξετάσει το ενδεχόμενο ο κ. Λεμπιδάκης να κρατείται στην περιοχή του Φραγκοκάστελου στην νότιο Κρήτη και εκτιμάται ότι από εκεί μεταφέρθηκε τις τελευταίες ημέρες κοντά στο Ρέθυμνο, όπου και εντοπίσθηκε σήμερα.

Ένας τυχαίος έλεγχος πρόδωσε τους απαγωγείς

 

Το νήμα της υπόθεσης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Ιούλιο, όταν σε έλεγχο που είχε γίνει στην Κρήτη, σε τρία άτομα επιβαίνοντες σε ΙΧ αυτοκίνητο, δεν έφερε κανένας κινητό τηλέφωνο και διαπιστώθηκε ότι τα είχαν πετάξει νωρίτερα. Το γεγονός προκάλεσε υποψίες στους έμπειρους αξιωματικούς της Ασφάλειας, καθώς οι απαγωγείς επικοινωνούσαν μόνο με καρτοτηλέφωνα μιας χρήσεως, στέλνοντας μηνύματα με τις απαιτήσεις τους και στη συνέχεια τα πετούσαν.

 

Η έρευνα στο σπίτι στα Σφακιά και η μπλόφα από την ΕΛ.ΑΣ.

 

Από τη στιγμή εκείνη, το παζλ άρχισε να συμπληρώνεται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στην Κρήτη, με την πολύτιμη συνεργασία των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο νησί. Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση σε χώρο στα Σφακιά, όπου όμως δεν βρέθηκε τίποτα. Έτσι αποφασίστηκε να μη γίνει άλλη κίνηση ώσπου να λήξει η απαγωγή, για να μην κινδυνεύσει η ζωή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Ύστερα από έρευνες και παρακολουθήσεις, οι αστυνομικοί κατάφεραν χθες να εντοπίσουν το κρησφύγετο όπου κρατείτο ο όμηρος και από χθες το μεσημέρι οργανώθηκε η επιχείρηση για την απελευθέρωσή του, επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 8 το πρωί.

 

Το χρονικό της απελευθέρωσης του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η αστυνομία έκανε έφοδο στο κρησφύγετο των απαγωγέων, μια παλιά μάντρα αυτοκινήτων στη γέφυρα Ζουρίδας, σε αγροτική τοποθεσία του Ρεθύμνου, στην παραλία Αρίνας, και απελευθέρωσαν τον επιχειρηματία, ο οποίος είχε απαχθεί πριν από έξι μήνες.

Οι αστυνομικοί προετοίμαζαν την επιχείρηση για ώρες. Ειδικό κλιμάκιο είχε φτάσει από την Αθήνα.

Ο επιχειρηματίας από το Ηράκλειο είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο είναι ιδιαίτερα καταβεβλημένος και ζυγίζει μόλις 45 κιλά.

Οι πρώτες δηλώσεις του επιχειρηματία

«Ευχαριστώ τον αστυνομικό διευθυντή και τους άλλους αστυνομικούς της Κρήτης που έκαναν τη δουλειά τους με ακρίβεια και μυστικότητα», είπε ο επιχειρηματίας, αμέσως μετά την απελευθέρωσή του όπως αναφέρει το neakriti.gr.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments