Πολιτική

Νίκος Παππάς: Αβάσιμη η κριτική για μείωση του φόρου στα “νέα” κανάλια

Νίκος Παππάς: Αβάσιμη η κριτική για μείωση του φόρου στα “νέα” κανάλια
Για την τροπολογία μείωσης του φόρου επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων και τις φωνές που μιλούν για «δώρο» στους καναλάρχες, μίλησε ο Νίκος Παππάς.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, χαρακτήρισε ουσιαστικά αβάσιμη την κριτική που μιλά για δώρο στους καναλάρχες 20 εκατ. ευρώ ανά έτος, μετά την τροπολογία για τη μείωση του φόρου από 20% σε 5%.

Ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι τηλεοπτικοί σταθμοί αναμένεται να υποστούν δύο νέα βάρη, πρώτον το ποσό που θα καταβάλουν για την τηλεοπτική άδεια και δεύτερον το οικονομικό βάρος για τη στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ, «το οποίο ήταν πολιτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης», σημείωσε. Υπογράμμισε δε, ότι σε αυτή τη φάση, περνάμε πλέον σε ένα ρυθμισμένο τηλεοπτικό τοπίο με άμεσο βήμα τη διάσωση του ταμείου των δημοσιογράφων ενώ επισήμανε ότι η μείωση του φόρου δεν θα ισχύει χωρίς την κατοχή τηλεοπτικής άδειας και καταλόγισε προχειρότητα στο πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης στο θέμα.

Ο Ν. Παππάς έκανε λόγο για έναν δοκιμαζόμενο κλάδο (σ.σ. τον χώρο του Τύπου), ο οποίος πηγαίνει σε μία κατάσταση βιωσιμότητας πλέον, με 2.800 εργαζόμενους στα κανάλια, με καθορισμένο πλαίσιο, με ποιοτικό πρόγραμμα, με βιωσιμότητα και απασχόληση. «Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, την πρώτη ευθύνη την έχουν οι πολιτικοί» συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ αναφερόμενος στα προβλήματα του κλάδου των ΜΜΕ, προσθέτοντας ότι πρέπει άμεσα να ξεκινήσει ένας σφιχτός διάλογος για να βρεθούν μέτρα στήριξης του Τύπου, με συγκεκριμένα μέτρα, καθώς ο κλάδος του Τύπου είναι ειδικός κλάδος που αφορά τη λειτουργία της δημοκρατίας, της πολυφωνίας και της ενημέρωσης.

Αναφορικά με τις «γκρίνιες» εκ μέρους των εκδοτών για το 2% επί του τζίρου στις εφημερίδες, ο υπουργός είπε ότι πρέπει συνολικά να εξεταστούν τα βάρη που προκύπτουν και πως μπορούν όλοι να συμβάλουν στη βιωσιμότητα και των εφημερίδων, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλαχθεί η τροπολογία για τη στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments