Ελλάδα

21 Νοεμβρίου γιορτή: Σήμερα γιορτάζουμε τα Εισόδια της Θεοτόκου

21 Νοεμβρίου γιορτή: Σήμερα γιορτάζουμε τα Εισόδια της Θεοτόκου
21 Νοεμβρίου γιορτή: Τα Εισόδια της Θεοτόκου αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθόδοξης Πίστης.

21 Νοεμβρίου γιορτή: Μεγάλη ημέρα σήμερα καθώς τιμώνται τα Εισόδια της Θεοτόκου που αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες εορτές της Ορθόδοξης Πίστης

Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, η συγκεκριμένη ημέρα είναι αφιερωμένη στην Υπεραγία Θεοτόκο. Οι γονείς της Παρθένου Μαρίας ήταν ο Ιωακείμ και η Άννα, οι οποίοι μέχρι τα βαθιά τους γεράματα δεν είχαν αποκτήσει παιδί.

Υποσχέθηκαν, λοιπόν, στο Θεό πως αν τους χαρίσει ένα παιδί, μόλις γίνει 3 ετών θα το αφιερώσουν στο ναό Του. Το κοριτσάκι που απέκτησαν οι ευσεβείς αυτοί άνθρωποι το ονόμασαν Μαρία. Όταν η Μαρία έγινε τριών ετών, οι γονείς της την οδήγησαν στην εκκλησία. Αυτή η είσοδος της Μαρίας στο ναό ονομάστηκε «Εισόδια της Θεοτόκου».

Εκεί την υποδέχτηκε ο Αρχιερέας Ζαχαρίας, ο οποίος την οδήγησε στο ιερό του Ναού, στα Άγια των Αγίων. Σύμφωνα με τις Γραφές, η Παναγία παρέμεινε συνολικά δώδεκα χρόνια στο ναό. Όλο αυτό το διάστημα ο Αρχάγγελος Γαβριήλ προμήθευε την Παναγία με τροφή ουράνια. Εξήλθε από τα Άγια των Αγίων, όταν έφθασε η ώρα του Θείου Ευαγγελισμού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments