Πολιτική

Γιάννης Μουζάλας: Ποιοι είναι οι υποψήφιοι μνηστήρες για τη θέση του υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής

Γιάννης Μουζάλας: Ποιοι είναι οι υποψήφιοι μνηστήρες για τη θέση του υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής
Ο Γιάννης Μουζάλας αποχωρεί από τον υπουργικό θώκο καθώς προσανατολίζεται στη θέση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης και οι υποψήφιοι μνηστήρες αρχίζουν τα διαφαίνονται.

Η αντικατάστασή του είναι θέμα χρόνου καθώς ο Γιάννης Μουζάλας βρίσκεται ήδη στο Στρασβούργο και αφού περαιωθεί η διαδικασία της συνέντευξης των υποψηφίων, την προσεχή Πέμπτη θα γνωστοποιηθεί αν θα είναι μεταξύ των προεπιλογών για τη θέση του Νικ Μούζνιεκ.

Τους τελευταίους μήνες έχει βρεθεί στο στόχαστρο της τάσης των «53», ενώ έχει δεχτεί σκληρή κριτική και από αρκετούς βουλευτές της πλειοψηφίας για το λεγόμενο… άβατο στο υπουργείο του. Υπό αυτά τα δεδομένα και ο ίδιος ο Γιάννης Μουζάλας δηλώνει έτοιμος να αφήσει τον υπουργικό του θώκο, πρόθεση την οποία είχε γνωστοποιήσει και στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ από την κυβέρνηση- σε μια προσπάθεια να τον προστατεύσουν όλο αυτό το διάστημα- διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι υλοποιούν μια δύσκολη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας, πλην όμως αναγκαία.

Οι υποψήφιοι… μνηστήρεςΚατά πληροφορίες ο πρωθυπουργός δεν έχει ακόμα αποφασίσει ως προς το ποιος θα είναι ο διάδοχος του Γιάννη Μουζάλα, ωστόσο δυνατά «παίζει» το όνομα του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, υποψηφιότητα η οποία βρίσκει απήχηση και στο εσωτερικό του κόμματος. Από την πτέρυγα των «53» δε, σχολιάζουν ότι πρόκειται για άνθρωπο που ξέρει το πρόβλημα και λόγο της θέσης του στο Άμυνας. 

Παράλληλα, έχουν ακουστεί και τα ονόματα όνομα των Γιάννη Μπαλάφα και Νίκου Τόσκα, αλλά δεν είναι πολλοί αυτοί πιστεύουν ότι θα προκριθούν. Μένει επομένως να φανεί ποια θα είναι η τελική βούληση του Αλέξη Τσίπρα και κατά πόσο αυτή η κίνηση θα συμπαρασύρει ή όχι και άλλες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments