Ελλάδα

Άρειος Πάγος: Έρευνα για τη διαρροή εγγράφων στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας

Άρειος Πάγος: Έρευνα για τη διαρροή εγγράφων στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας
Έρευνα για τη διαρροή των εγγράφων αναφορικά με τις συνθήκες πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, διέταξε σήμερα (28/11) η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Έρευνα διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου για τη διαρροή των εγγράφων που αφορούσαν τις συνθήκες πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, θέμα που έχει προκαλέσει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση και μονοπώλησε και χθες την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε στο Αναθεωρητικό Δικαστήριο την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν ήταν πράγματι διαβαθμισμένα (απόρρητα, κ.λπ.) και εάν υπήρξε παράνομη διαρροή.

Η έρευνα θα διενεργηθεί, σύμφωνα με την παραγγελία της κυρία Δημητρίου, από το Στρατοδικείο, σε πρώτο στάδιο για τις τυχόν ευθύνες υπηρετούντων ενστόλων. Εάν διαπιστωθούν ευθύνες και πέραν των στρατιωτικών προσώπων, η έρευνα θα επεκταθεί και θα συνεχιστεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τους λοιπούς.

Προ ημερών για την ίδια υπόθεση η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία Διαφθοράς και την επικεφαλής της Ελένη Τουλουπάκη να διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες πώλησης του επίμαχου στρατιωτικού υλικού, έρευνα που ήδη έχει δρομολογηθεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments