Διεθνή

Η Βενεζουέλα παραχωρεί στη Ρωσία δύο offshore πεδία φυσικού αερίου

Η Βενεζουέλα παραχωρεί στη Ρωσία δύο offshore πεδία φυσικού αερίου
Ο Νικολάς Μαδούρο υπέγραψε συμφωνία παραχώρησης δύο υπεράκτιων οικοπέδων φυσικού αερίου στη ρωσική κρατική εταιρεία Rosneft, όπως μεταδίδει το Reuters.

Συμφωνία για την παραχώρηση δύο υποθαλάσσιων πεδίων φυσικού αερίου στον κρατικό ρωσικό κολοσσό Rosneft υπέγραψε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, όπως ανακοίνωσε η ρωσική εταιρεία.

Η συμφωνία έχει διάρκεια 30 ετών και προβλέπει πως η Rosneft θα είχε το δικαίωμα να εμπορεύεται προς εξαγωγή το σύνολο της ετήσιας παραγωγής αερίου στα πεδία Patao και Mejillones.

Η πώληση θα μπορεί να γίνει και με τη μορφή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Η ρωσική εταιρεία εκτιμά πως τα δύο πεδία διαθέτουν 180 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Η μέγιστη ετήσια παραγωγή υπολογίζεται στα 6,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Υπό τη σκιά της χρόνιας οικονομικής κρίσης η κυβέρνηση Μαδούρο έχει στραφεί πολλές φορές στη Ρωσία για βοήθεια.

Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας PDVSA οφείλει περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια στην Rosneft, και εμμέσως στο ρωσικό κράτος, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η ρωσική πλευρά τον Αύγουστο.

Στα μέση Νοεμβρίου η Μόσχα αποδέχτηκε αναδιάρθρωση του χρέους που της οφείλει το Καράκας, εξαιρώντας όμως από τη συμφωνία τα χρέη της PDVSA προς τη Rosneft.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments