Πολιτική

Σταύρος Κοντονής: Νέα πυρά κατά της απόφασης του ΣτΕ – “Κοροϊδεύουν την κοινωνία”

Σταύρος Κοντονής: Νέα πυρά κατά της απόφασης του ΣτΕ – “Κοροϊδεύουν την κοινωνία”
Πυρά κατά της Δικαιοσύνης και της απόφασης του ΣτΕ εξαπέλυσε ο Σταύρος Κοντονής, μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Ανώτατου Δικαστηρίου να ακυρώσει ως μη νόμιμη την υποβολή του πόθεν έσχες.

Ο Σταύρος Κοντονής άσκησε σκληρή κριτική κατά της απόφασης του ΣτΕ και τόνισε ότι πρόκειται για αποφάσεις που κοροϊδεύουν την κοινωνία αφού, όπως είπε, όταν σε ένα νόμο εμφιλοχωρούν εξαιρέσεις ο νόμος αυτός παύει να είναι αληθής.

«Η κυβέρνηση τόνισε και το λέει κι απόψε μετά την δημοσιοποίηση της νέας απόφασης του συμβουλίου της επικρατείας ότι επιθυμεί διακαώς διάλογο με όλους αλλά πάνω απ’ όλα θέτει ένα ζήτημα δημοκρατίας και ισονομίας. Δηλαδή τον έλεγχο όλων για όλα».

«Αν εμφιλοχωρήσουν εξαιρέσεις όπως διαλαμβάνεται στην προηγούμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και σε αυτή που εκδόθηκε απόψε τότε νόμος που υποχρεώνει αληθή δήλωση πόθεν έσχες δεν υπάρχει. Και ας το καταλάβουμε και όποιοι λένε το αντίθετο να γνωρίζουν ότι κοροϊδεύουν την κοινωνία. Αυτό είναι το σημαντικό και αυτό ας το κρατήσουν όλοι. Όταν κάποιος λέει ότι έχεις υποχρέωση να δηλώσεις τις καταθέσεις στην τράπεζα αλλά όχι τα μετρητά στις θυρίδες τότε ο νόμος καταδολιεύεται,ακυρώνεται, ακυρώνεται κάτι πολύ περισσότερο η λαϊκή επιταγή για διαφάνεια και έλεγχο».

Μάλιστα ο κ. Κοντονής επανέλαβε την φράση «Να δούμε ποιος θα κουραστεί» που υπάρχει στο σημερινό non paper της κυβέρνησης στέλνοντας μήνυμα στους δικαστές ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει.

Διαβάστε επίσης: Πόθεν έσχες: Συνεχίζεται ο "πόλεμος" Μαξίμου – ΣτΕ

ΣτΕ: Μη νόμιμη η υπουργική απόφαση για τις δηλώσεις πόθεν έσχες

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments