Τεχνολογία
pagenews.gr / Τεχνολογία / Ericsson Innovation Awards: Ένας Έλληνας φοιτητής στους ημιτελικούς
Ericsson Innovation Awards: Ένας Έλληνας φοιτητής στους ημιτελικούς | Pagenews.gr
Pagenews Team 8 Ιανουαρίου 2018, 13:11 8 Ιανουαρίου 2018, 13:11

Μεταξύ των μεγάλων νικητών του πρώτου κύκλου στα Ericsson Innovation Awards 2018, βρίσκεται και μία ελληνική συμμετοχή από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου που σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Murcia στην Ισπανία, επιλέχθηκε μέσα από μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία για να εκπροσωπήσουν στους ημιτελικούς την Περιφέρεια της Ευρώπης & της Μεσογείου.

Ο ετήσιος θεσμός έχει καθιερωθεί από την Ericsson από το 2015 και τo φετινό θέμα ήταν «Το Μέλλον της Αλήθειας» (The Future of Truth). Οι συμμετέχοντες έπρεπε να δώσουν απάντηση στο εξής ερώτημα: «Πώς βρίσκουμε, επιβεβαιώνουμε και μοιραζόμαστε την αλήθεια στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης?»

Η εισαγωγή της τεχνολογίας του 5G από την Ericsson θα μας επιτρέψει να συνδεθούμε με άλλους ανθρώπους, αλλά και με βιομηχανίες, κοινωνίες και ιδέες, πιο γρήγορα από ποτέ. Αλλά πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες που βρίσκουμε, καταναλώνουμε και μοιραζόμαστε με άλλους, είναι πραγματικές; Ποια πρότυπα χρησιμοποιούμε; Πώς μπορούν αυτοί με τους οποίους μοιραζόμαστε την πληροφορία, να την αξιολογήσουν για τον εαυτό τους;

‘Όπως κάθε χρόνο, στο διαγωνισμό συμμετείχαν ομάδες φοιτητών από όλο τον κόσμο διεκδικώντας το μεγάλο δώρο: ένα ταξίδι στη Στοκχόλμη στα κεντρικά γραφεία της Ericsson όπου πρόκειται να συνεργαστούν με τους πλέον αρμόδιους ειδικούς στο χώρο της τεχνολογίας, για να διεκδικήσουν χρηματικό έπαθλο 25.000€, και να λάβουν mentorship και παγκόσμια αναγνώριση.

Η συγκεκριμένη συμμετοχή, η οποία επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Ευρώπης & Μεσογείου στους ημιτελικούς, ονομάζεται Bot Busters.

«Τα κοινωνικά bots αποτελούν μια πραγματική απειλή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον αγώνα παραποίησης της αλήθειας από διάφορα κέντρα και για διαφορετικούς σκοπούς. Εμείς αξιοποιήσαμε την γνώση που αποκομίσαμε από τον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο (cybersecurity) για την επίτευξη των στόχων της εύρεσης, επιβεβαίωσης και διαμοιρασμού της αλήθειας στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης που διανύουμε», λέει ο Δημήτρης Παπαμαρτζιβάνος, ο Έλληνας μέλος της ομάδας Bot Busters. Συνεργάτες του είναι οι διδακτορικοί φοιτητές Pantaleone Νespoli και Mattia Zago.

Το επόμενο βήμα για την ομάδα θα είναι να αντιμετωπίσει τις υπόλοιπες 14 ομάδες που επιλέχθηκαν, στον ημιτελικό γύρο για την ανάδειξη των τεσσάρων φιναλίστ, οι οποίοι θα διαγωνιστούν για το μεγάλο έπαθλο.

Tα Ericsson Innovation Awards είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός ο οποίος δίνει την ευκαιρία σε ομάδες φοιτητών από όλον τον κόσμο να αναπτύξουν τις δικές τους πρωτοποριακές ιδέες γύρω από μια διαφορετική κάθε φορά θεματική ενότητα των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών, σε στενή συνεργασία με τους ειδικούς της Ericsson.

Ετικέτες: 


2018