Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας κλείνει τρία χρόνια στην εξουσία, η ζημιά για την πατρίδα είναι τεράστια
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας κλείνει τρία χρόνια στην εξουσία, η ζημιά για την πατρίδα είναι τεράστια | Pagenews.gr
Pagenews Team 9 Ιανουαρίου 2018, 11:44 9 Ιανουαρίου 2018, 11:44

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπα ότι προκαλεί επί τρία χρόνια ζημιά στη χώρα ενώ προέβλεψε ότι το 2018 θα είναι έτος σημαντικών πολιτικών εξελίξεων.

Δεν παρέλειψε ωστόσο να κάνει σαφή τη θέση του κόμματος για το Σκοπιανό και κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών και το εκλογικό σύστημα με το οποίο θα γίνουν.

Το νέο έτος θα είναι καθοριστικό για την Ελλάδα, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως «Ο κ. Τσίπρας κλείνει τρία χρόνια στην εξουσία, η ζημιά για την πατρίδα είναι τεράστια. Η κυβέρνηση βύθισε τη χώρα σε κρίση, ο τυχοδιωκτισμός εναλλάσσεται με το ψέμα, ο πολίτης είναι ανυπεράσπιστος, η πίεση στη Δικαιοσύνη είναι πρωτοφανής και διαρκής. Είναι μία πρωτοφανής περίοδος μετά το 1974… Πρέπει να φύγουν και θα φύγουν και γι αυτό ο κ. Τσίπρας δίνει συνέχεια τη διαβεβαίωση ότι θα εξαντλήσει την τετραετία. 

Είναι απίστευτη η είδηση ότι τα χρέη των Ελλήνων ξεπέρασαν τα 100 δισ. ευρώ. Πόσο ακόμη θα πληρώνουν οι Έλληνες τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο; Η χώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο και δεν μπορεί να είναι όμηρος μίας μειοψηφίας. Οι Έλληνες αξίζουν καλύτερα. Το 2018 θα είναι χρονιά σημαντικών πολιτικών εξελίξεων. Η έξοδος από το πρόγραμμα προυποθέτει εξαιρετικά λεπτούς χειρισμούς, που αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει. 

Η νέα χρονιά έχει δύο δισ. επιπλέον μέτρα, 900 εκ. νέους φόρους, μειώσεις στις συντάξεις, μειώσεις στο ΕΚΑΣ και στο επίδομα θέρμανσης, επέκταση των πλειστηριασμών, από εκείνους που έλεγαν "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη". Και έχει μετά το θράσσος ο κ. Τσίπρας να λέει ότι η αξιολόγηση έκλεισε δίχως ένα ευρώ νέα μέτρα».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό τονίζοντας ότι «Η χώρα αποδυναμώνεται και έτσι καθίσταται όχι μόνο οικονομικά αλλά και γεωπολιτικά ευάλωτη. Το 2018 ξεκινά με προκλήσεις στα εθνικά θέματα. Η κυβέρνση έχει την ευθύνη της διαπραγμάτεσης για το Σκοπιανό, επέλεξε να την κάνει εν κρυπτώ και βλέπουμε ένα θέατρο σκιών με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να προσπαθεί να κρατηθεί στην καρέκλα του και τον υπουργό Εξωτερικών να λέει ότι ο υπουργός Άμυνας δεν δέχεται την ονομασία Μακεδονία στα ελληνικά».

Ετικέτες: 


2018