Οικονομία

IOBE: Επιτάχυνση της ανάπτυξης στην Ελλάδα για το 2018

IOBE: Επιτάχυνση της ανάπτυξης στην Ελλάδα για το 2018
Επιτάχυνση της ανάπτυξης στην Ελλάδα, στην περιοχή του 2,1% "βλέπει" για το 2018 το ΙΟΒΕ.

Επιτάχυνση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο 2,1% προβλέπει για το 2018 το ΙΟΒΕ, όπως προκύπτει από την τριμηνιαία έκθεση του Ιδρύματος που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα Τετάρτη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΙΟΒΕ, θετικές εμφανίζονται οι προοπτικές για μια σειρά από βασικούς δείκτες της ελληνικής οικονομίας το 2018, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο, μεταξύ άλλων, για αύξηση των εξαγωγών κατά 7%, μέσω κλιμάκωσης της ανάπτυξής τους τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και σε αναδυόμενους εξαγωγικούς προορισμούς (όπως π.χ. η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική).

Στο μέτωπο των εισαγωγών, προβλέπεται επίσης αύξηση, με οριακά διψήφιο ρυθμό.

Οι οικονομολόγοι του ΙΟΒΕ προβλέπουν ακόμη για φέτος νέα υποχώρηση του δείκτη ανεργίας στα επίπεδα του 20%, νέα «έκρηξη» της τουριστικής κίνησης, καθώς και ήπια άνοδο των τιμών.

Ανακάμπτει η εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα

Συνεχίζεται η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς το τραπεζικό σύστημα, η οποία αναμένεται να επιταχυνθεί κυρίως μετά την ολοκλήρωση των stress tests και τη διαχείριση των αποτελεσμάτων που θα ανακύψουν, τονίζεται ακόμη στην έκθεση.

Όσον αφορά στην επιστροφή των καταθέσεων, το ΙΟΒΕ εκτιμά ότι θα συνεχιστει η θετική τάση που ξεκίνησε το 2017, παράλληλα με τη μείωση των κόκκινων δανείων και την ήπια χαλάρωση των capital controls.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments