Οικονομία

Διευρυμένα κέρδη στην Ευρώπη

Διευρυμένα κέρδη στην Ευρώπη
Με διευρυμένα κέρδη τερμάτισαν τις συναλλαγές της Παρασκευής οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη, καθώς επανέρχεται σταδιακά η επενδυτική εμπιστοσύνη, μετά το μαζικό sell-off του προηγούμενου διαστήματος.

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες έκλεισαν χθες με διευρυμένα κέρδη στην Ευρώπη.

Πάντως, η ΕΚΤ δεν ανησυχεί υπερβολικά από την πρόσφατη μεταβλητότητα στις αγορές παγκοσμίως, καθώς περιορίστηκε μόνο στα χρηματιστήρια, όπως τόνισε το μέλος της ΕΚΤ, Benoit Coeure.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στα Σκόπια, ο Coeure δήλωσε ότι η μεταβλητότητα είναι γεγονός της ζωής και η ΕΚΤ πρέπει να ζήσει με αυτή, αν και έχει στραμμένη την προσοχή της στις οικονομικές συνθήκες για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ευρύτερη επίδραση στην πρόσφατη διόρθωση της αγοράς.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 1,09%, ο DAX στη Φρανκφούρτη κέρδισε 0,86%, ο CAC στο Παρίσι σημείωσε άνοδο 1,13%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE κέρδισε 0,83%. Κέρδη άνω του 1% κατέγραψαν ο IBEX 35 στη Μαδρίτη και ο FTSE MBI στο Μιλάνο.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, αυξημένα κέρδη το 2017 εμφάνισε η Renault, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία αύξησε τους όγκους πωλήσεων και το μερίδιο αγοράς σχεδόν σε όλες τις περιοχές.

Παράλληλα, εξαπλασιάστηκαν τα κέρδη της ENI στο τέταρτο τρίμηνο, λόγω της αύξησης των τιμών του αργού πετρελαίου και των πωλήσεων.

Επίσης η Danone SA ανακοίνωσε αύξηση των καθαρών κερδών του έτους, κυρίως λόγω της ισχυρής ανάπτυξης στη μονάδα υδάτων και της εξειδικευμένης μονάδας διατροφής.

Στον αντίποδα, η γερμανική ασφαλιστική Allianz ανακοίνωσε μείωση 22% των καθαρών της κερδών στο τέταρτο τρίμηνο.

Εν τω μεταξύ, το bitcoin επανήλθε πάνω από τα 10.000 δολ. για πρώτη φορά εδώ και δύο εβδομάδες.

Στο μέτωπο της οικονομίας, με μέτριο ρυθμό αυξήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία τον Ιανουάριο, μετά από μια μεγάλη πτώση τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments