Πολιτική

Αντώνης Σαμαράς για τη Novartis: Η υπόθεση έχει τα δακτυλικά αποτυπώματα των πολιτικών προϊσταμένων. Μιλάω για Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο (vid)

Αντώνης Σαμαράς για τη Novartis: Η υπόθεση έχει τα δακτυλικά αποτυπώματα των πολιτικών προϊσταμένων. Μιλάω για Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο (vid)
"Δεν ήρθα για να απαντήσω στις άθλιες συκοφαντίες. Δεν ήρθα για να απολογηθώ. Ήρθα για να καταγγείλω" ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στη συζήτηση για την Novartis.

Σήμερα δεν ήρθα για να απαντήσω στις άθλιες συκοφαντίες αλλά να καταγγείλω το γελοίο κατηγορητήριο. Την χυδαία και άθλια μεθόδευση τις πολιτικές σκοπιμότητες και τους αυτουργούς. Δεν ήρθα να απολογηθώ αλλά να καταγγείλω. Θα ήταν φυσιολογικό να νιώθω θυμό. Δεν νιώθω θυμό αλλά βαθιά ανησυχία για το που οδεύει η χώρα και η αλτρουιστική μου άποψη να σωθεί η χώρα.

Θέλω να προειδοποιήσω την εθνική αντιπροσωπεία για 2 μεγάλους κινδύνους: όταν αποδειχψθεί ότι το κατηγορητήριο είναι στημένο και οι κατηγορίες συκοφαντικές θα φανεί τι ολέθριο προηγούμενο στήθηκε. Κάθε κυβέρνηση θα μπορεί να στήνει σκευωρίες για να εξοντώνει τους αντιπάλους της. Αν βάζουμε ανώνυμους δήθεν μάρτυρες να σπιλώνουν υπουργούς και πρην πρωθυπουργούς με σαθρές κατηγορίες του τύπου «άκουσα» και «νομίζω» τότε που βρισκόμαστε; Αν αυτό γίνεται εις βάρος πολιτικών αυτό γιατί να μην επεκταθεί και στους απλούς πολίτες. Τότε θα έχουμε γενικευμένο λασποπόλεμο και κανείς δεν θα νιώθει ασφαλείς. Κυρίως οι αθώοι γιατί από αυτό τον πόλεμο δεν έχουν να ανησυχούν οι αθώοι.

Εκτός από την προσωρινή διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πάρει την εξουσία για πάντα. Έφτασαν στο σημείο να αμφισβητήσουν το τεκμήριο της αθωότητας. Ποτέ δεν είχε ακουστεί τέτοια πρόταση. Μας κατηγορούν με άθλιους ψευδομάρτυρες και μας καλούν να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Μας κατηγορούν εμάς που κόψαμε την δαπάνη σε επίπεδα που δεν είχαν προηγούμενο εκείνοι που καταψήφιζαν τις διατάξεις για περιορισμό της δαπάνης. Μας υπονόμευαν όταν εμείς παλεύαμε εναντίον τις διαφθοράς στα φάρμακα. 

Όταν περνούσαμε τις διατάξεις ο Τσίπρας είχε συναντήσεις με φαρμακοβιομηχάνους και η Αυγή έβγαζε πρωτοσέλιδα. Ανάλγητη χαρακτήρισε ο Φρουζής την πολιτική μου για τις δαπάνες σε συνέντευξη τύπου. Δίπλα του καθόταν ο Ξανθός.

Εσείς από τότε συναντιόμαστε με φαρμακοβιομήχανους και καταψηφίζατε τις δικές μας διατάξεις για περιορισμό της δαπάνης. Τα πήρατε. Ηρθαν και σε εσάς τροχήλατες; Τους συναντούσατε και κρυφά και φανερά όταν εμείς τους κυνηγούσαμε. Τα πήρατε και τότε; Όταν ψηφίζαμε μέτρα όιπως claw back και περιορίσαμε 63% την φαρμακευτική δαπάνη ο ΣΥΡΙΖΑ τότε καταψήφιζε και στήριζε ανοικτά τους φαρμακοβιομήχανους. Αυτό ςείναι ο 2ος κίνδυνος: στο μέλλον με αυτές τις νοοτροπίες κανείς δεν θα τολμήσει να αγγίξει την διαφθοράς γιατί όποιος την αγγίξει θα βρει και τον μπελά του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments