Υγεία

Κρούσμα ιλαράς και στη Λαμία

Κρούσμα ιλαράς και στη Λαμία
Το κρούσμα ιλαράς επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά, αναμένονται κι άλλες απαντήσεις.

Αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα ιλαράς στη χώρα μας. Από την περασμένη άνοιξη μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί 1829 κρούσματα της νόσου, σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων .

Στη συντριπτική πλειονότητα πρόκειται για άτομα ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών) που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά. Μεταξύ αυτών, είναι και επαγγελματίες υγείας που είτε είναι ανεμβολίαστοι, είτε ατελώς εμβολιασμένοι.

Σε ετοιμότητα και στο ΓΝ Λαμίας

Τα τελευταία 24ωρα, όπως αναφέρει το lamiareport.gr, στο Τμήμα Επειγόντων του νοσοκομείου Λαμίας, υπάρχει αυξημένη ροή περιστατικών, κυρίως παιδιών ρομά, που ενδέχεται να έχουν ιλαρά. Τα περιστατικά αυτά εξετάζονται στο κοντέινερ του Παιδιατρικού που έξω από τα επείγοντα και αν χρειαστεί νοσηλεύονται προσωρινά, στον ειδικό χώρο βραχείας νοσηλείας που έχει δημιουργηθεί εκεί που ήταν η Παιδιατρική δίπλα στα Επείγοντα του Παθολογικού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από τα περιστατικά, που έχουν εξεταστεί μέχρι το πρωί του Σαββάτου, ένα από αυτά έχει επιβεβαιωθεί και εργαστηριακά, ενώ αναμένονται και κάποιες άλλες απαντήσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments