Πολιτισμός

The Irishman: Η ακριβότερη (μάλλον) ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε

The Irishman: Η ακριβότερη (μάλλον) ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε
Η ταινία "The Irishman" που βάζει μετά από 22 χρόνια στο ίδιο κάδρο τον Αλ Πατσίνο με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, θα είναι όπως όλα δείχνουν η ακριβότερη ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε.

Η παραγωγή του "The Irishman" ξεκίνησε το 2016, όταν, στο Φεστιβάλ Καννών, πλήρωσαν αδρά για τα δικαιώματα, τα οποία σε παγκόσμιο επίπεδο απέκτησε το Netflix, έναντι – όπως λέγεται – 105 εκατ. δολαρίων με τον προϋπολογισμό της ταινίας να φτάνει τα 125 εκατ. δολάρια.

Ο 75χρονος Αμερικανός, βραβευμένος με Όσκαρ, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός Μάρτιν Σκορτσέζε  έχει ήδη ξοδέψει 175 εκατομμύρια για την ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Αλ Πατσίνο και Τζο Πέσι. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι η πιο ακριβή ταινία του Σκορτσέζε έως σήμερα. 

Ο βασικός λόγος για την εκτίναξη του κόστους είναι η χρήση συνθετικής εικόνας (CGI) έτσι ώστε ο 74χρονος Ντε Νίρο να φαίνεται 30χρονος -όσο απαιτεί ο ρόλος που υποδύεται- στις σκηνές που τοποθετούνται στη δεκαετία του 1930.

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο οποίος συνεργάζεται για 9η φορά με τον Σκορτσέζε, θα βρεθεί ξανά με τον Πατσίνο, 22 χρόνια μετά το «Heat» του Μάικλ Μαν, με τον 78χρονο Χάρβεϊ Καϊτέλ -44 και 41 χρόνια, μετά τους «Κακόφημους Δρόμους» και τον «Ταξιτζή», αντίστοιχα, αλλά και τον 74χρονο Τζο Πέσι, ο οποίος συμμετείχε στις ταινίες «Οργισμένο Είδωλο», «Καλά Παιδιά» και «Casino» του Σκορσέζε.

Το σενάριο της νέας παραγωγής φέρει την υπογραφή του Στίβεν Ζάιλιαν και βασίζεται στο βιβλίο του Τσαρλς Μπραντ, «Άκουσα ότι βάφεις σπίτια» (Ι Heard You Paint Houses), που κυκλοφόρησε το 2004. Το βιβλίο αφηγείται την αληθινή ιστορία του Φρανκ Σίραν, διαβόητου γκάνγκστερ και μέλους ενός από τα αμερικάνικα συνδικάτα όπου ήταν επικεφαλής ο Τζίμι Χόφα, και ο οποίος υποστήριξε ότι είναι ο άνθρωπος που τον σκότωσε.

Ο Σίραν πέθανε το 2003 και αποκάλυψε στον συγγραφέα ότι είχε ανάμειξη στη δολοφονία του Τζίμι Χόφα, εκτελώντας εντολές του Ράσελ Μπουφαλίνο, γεννημένου στη Σικελία, αρχηγού μαφιόζικης οργάνωσης στην Αμερική. Ο Χόφα εξαφανίστηκε το 1975 και δεν βρέθηκε ποτέ. Τη φράση: «Άκουσα ότι βάφεις σπίτια» χρησιμοποιούσαν τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, όταν ήθελαν να αναφερθούν σε δολοφονίες.

Υπενθυμίζεται ότι στην ταινία παίζουν ο Μπόμπι Καναβάλε, ο Τζακ Χιούστον και ο Στέφεν Γκρέιαμ. Ο τελευταίος θα υποδυθεί τον αρχηγό της συμμορίας των Τζενοβέζε, τον Τόνι «Προ» Προβεντσάνο (ο Προβεντσάνο ήταν στενός συνεργάτης του Τζίμι Χόφα, του οποίου η μυστηριώδης εξαφάνιση δίνει την πλοκή στην ταινία).

Παίζουν, επίσης, οι Χάρβεϊ Καϊτέλ και Ρέι Ρομάνο. Είναι η πρώτη συνεργασία του Σκορτσέζε με τον Αλ Πατσίνο και η δέκατη με τον Ντε Νίρο. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2019.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments