Οικονομία
pagenews.gr / Οικονομία / Διπλό μήνυμα Λαγκάρντ σε Τσακαλώτο: Επιτάχυνση των αποφάσεων για χρέος και προαπαιτούμενα
Διπλό μήνυμα Λαγκάρντ σε Τσακαλώτο: Επιτάχυνση των αποφάσεων για χρέος και προαπαιτούμενα | Pagenews.gr
Pagenews Team

Στην επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν την λήψη των αποφάσεων για το χρέος της Ελλάδας αλλά και την εφαρμογή των πολιτικών που προβλέπονται από το πρόγραμμα στάθηκε η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ κατά την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του Ταμείου

Σε σύντομη δήλωσή της, η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σημείωσε πως είχε «παραγωγική» συνάντηση με την ελληνική αποστολή, κατά την οποία συζητήθηκε η «σημασία» του να «ολοκληρωθούν άμεσα οι συζητήσεις για το χρέος» και του να επιταχυνθεί η υλοποίηση των πολιτικών που προβλέπει το πρόγραμμα.

Η κα Λαγκάρντ σημείωσε πως χρέος και μεταρρυθμίσεις είναι δύο κρίσιμα ζητήματα για την τόνωση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας αλλά και προκειμένου να ενεργοποιηθεί η χρηματοδοτική βοήθεια του Ταμείου.

Αναλυτικά η δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ:

«Είχα μια παραγωγική συνάντηση σήμερα με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Ευκλείδη Τσακαλώτο και την ομάδα του. Συζητήσαμε τη σημασία της έγκαιρης ολοκλήρωσης των συζητήσεων για το χρέος και την επιτάχυνση της εφαρμογής των πολιτικών του προγράμματος, καθώς και τα δυο είναι καίρια για την τόνωση των οικονομικών προοπτικών της Ελλάδος και τη διάθεση της χρηματοδότησης του ΔΝΤ».

Στη συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ μετείχε και ο Πόουλ Τόμσεν, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη είχαν και ξεχωριστή συνάντηση με τον Πίτερ Ντόλμαν, τον επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ελλάδα και με στελέχη του δημοσιονομικού τομέα του ΔΝΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΔΝΤ: Οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα
Μοσκοβισί: Η Ελλάδα στην τελική ευθεία εξόδου από το πρόγραμμα
Αισιόδοξος για το χρέος ο επικεφαλής του Eurogroup – Εποπτεία μετά τον Αύγουστο
Θετικά μηνύματα για την ελληνική οικονομία – Τα βλέμματα στο χρέος

Ετικέτες: 


2018