Ελλάδα

Απεργίες και συγκεντρώσεις στην Αθήνα λόγω Πρωτομαγιάς – Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο

Απεργίες και συγκεντρώσεις στην Αθήνα λόγω Πρωτομαγιάς – Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο
Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Απεργίες, στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις θα τιμήσουν σήμερα σήμερα την εργατική Πρωτομαγιά στην Αθήνα.  Συγκεντρώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα, με τις μεγαλύτερες να γίνονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ θα πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 το πρωί για να διαδηλώσουν για δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συντάξεις, παροχές, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς, στα εργατικά δικαιώματα και τις εργασιακές κατακτήσεις. Στο γενικότερο πλαίσιο των διεκδικήσεων τους όπως αναφέρουν, αγωνίζονται για ειρήνη, δημοκρατία, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, ισότητα.

Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 10:00 στο Σύνταγμα και την ίδια ώρα, συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά στις 11:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη με κεντρικό σύνθημα ”Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την τελική νίκη των λαών”.

Τα Πρωτοβάθμια Σωματεία θα συγκεντρωθούν στις 10:30 στο Μουσείο με δικό τους κεντρικό σύνθημα ”Πόλεμο στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών – Νίκη στους λαούς”.

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα, ο προαστιακός σιδηρόδρομος και τα τρόλεϊ αφού οι εργαζόμενοι αποφάσισαν 24ωρη απεργία. Λόγω της απεργίας των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο θα ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια της Δευτέρας 30/04/2018 στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη (που έχουν ώρα αναχώρησης τα μεσάνυχτα.

Σημειώνεται ότι οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, (Τρίτη μεσάνυχτα προς Τετάρτη), θα κυκλοφορήσουν κανονικά μετά τη λήξη της απεργίας. Οι συρμοί του μετρό θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται έως το σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας. Ο ηλεκτρικός θα λειτουργεί από τις 8 το πρωί σύμφωνα με απόφαση των εργαζομένων.

Τα λεωφορεία θα κινούνται από 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 π.μ. ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια 

Τη συμμετοχή της στην απεργία της ΓΣΕΕ με την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, αποφάσισε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Η απεργία θα αρχίσει στις 00:01 τα ξημερώματα της Τρίτης 1η Μαΐου με ώρα λήξης τις 24:00 το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Τα μέτρα της τροχαίας

Απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων θα ισχύει μέχρι σήμερα Πρωτομαγιά. Παράλληλα θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας με στόχο τη μείωση των κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Αυξημένα μέτρα λαμβάνει η τροχαία στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων και σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.), κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

Επιπροσθέτως, ενισχυμένη θα είναι η αστυνομική παρουσία όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα, η κυκλοφορία θα ρυθμίζεται με πεζούς τροχονόμους,, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Να επισημανθεί ότι συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα κ.λπ., καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Πρωτομαγιά: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράςΠρωτομαγιά 2018: Σε ισχύ τα μέτρα της Τροχαίας – Οι απαγορεύσεις και οι εξαιρέσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments