Πολιτική

Τσίπρας: “Το VAR θα ενισχύσει την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου”

Τσίπρας: “Το VAR θα ενισχύσει την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου”
Ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο του ΣΕΠΕ μίλησε επισήμως για πρώτη φορά για το VAR και το πόσο θα βοηθήσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στο συνέδριο του ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας) μίλησε το βράδυ της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία έχουν σχεδιάσει τέσσερα εμβληματικά έργα και έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότησή από εθνικούς πόρους ενώ επισήμανε πως το VAR θα ενισχύσει την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι προκηρύξεις για τα έργα (μέσα σε αυτά και το VAR) αυτά δόθηκαν ήδη σε δημόσια διαβούλευση και θα έχουν ανάδοχο εντός του έτους.

Πρόκειται για:

α) τη δημιουργία μίας κεντρικής υποδομής ανταλλαγής εγγράφων μεταξύ των φορέων του δημοσίου με χρήση ηλεκτρονικών υπογραφών’, που θα επιφέρει ετήσια εξοικονόμηση για τα δημόσια οικονομικά της τάξης των 400 εκατ. ευρώ.

β) το έργο της «ευφυούς γεωργίας» που με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών όπως το διαδίκτυο των πραγμάτων και οι Διαστημικές Τεχνολογίες, εξοικονομεί κόστη για τον αγρότη και βελτιώνει το αγροτικό προϊόν,

γ) την ενίσχυση της διαφάνειας στην κυκλοφορία των εντύπων, τη δημιουργία συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού και τη δημιουργία αξιόπιστων στοιχείων για την κυκλοφορία των εντύπων με το έργο για το Barcode, (τον γραμμωτό κώδικα), με το οποιο όπως είπε ο πρωθυπουργός τελειώνουν τα «καπέλα» στον Τύπο και γίνεται πιο διαφανής και ουσιαστική η διανομή της δημόσιας διαφήμισης στα έντυπα.

δ) Στο ποδόσφαιρο για την εφαρμογή του VAR στα ελληνικά γήπεδα που υποστηρίζει τη λήψη αποφάσεων από τους διαιτητές ποδοσφαιρικών αγώνων και θα ενισχύσει όπως τόνισε ο πρωθυπουργός την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments